The Ting Tings stačí na Madonnu i Neila Diamonda

tur
26. 5. 2008 11:36
Britský objev na prvním místě hitparády
Foto: Aktuálně.cz

Londýn - Krátce poté, co jejich průbojný singl That's Not My Name vyšoupnul minulý týden z prvního místa enormně protežovanou Madonnu s 4 Minutes, pokračují The Ting Tings v úspěšném tažení.

Už nyní je evidentní, že název debutového alba We Started Nothing není úplně přesný, protože duo ze Salfordu začalo první týden prodeje hned na špici UK Album Chart.

Ukončili tak týdenní slávu novinky Home Before Dark od Neila Diamonda. Devětadvacáté album amerického písničkáře se stalo překvapivě tím nejúspěšnějším v jeho kariéře. Za což může především producentský zásah Ricka Rubina (mj. Johnny Cash nebo Red Hot Chili Peppers) a také účinkování starého barda v přenosu American Idol (tedy obdobě SuperStar).

The Ting Tings - That's Not My Name  

Britský albový žebříček vykazuje tragickou bilanci především pro Madonnu, jejíž Hard Candy hned po prvním týdnu bez jakéhokoli proma sesadili němečtí technaři Scooter, pak se před ní vmezeřil veterán Diamond, a dokonce i původně australská kapela Pendulum, kteří se na albu In Silico snaží nu-raveovými postupy a současnou elektronikou oživit zapomenutý drum and bass.

A nyní královnu popu i v deskách přeskočili naprostí nováčci The Ting Tings, kteří si renomé dosud utvářeli pouze na serveru MySpace a největší podporou jim byla prognostická anketa BBC Sound of 2008.

Zdá se, že vyšla bezezbytku, protože The Ting Tings ideálně a odlehčeně kombinují postpunkovou kousavost The Gossip se spotřebním britským popem, který razí Girls Aloud nebo někdejší Spice Girls. A to vše se děje s okatými reminiscencemi na disco newyorských Blondie nebo brazilské lo-fi CSS. 

Foto: Aktuálně.cz

Pokud jde o umístění debutu We Started Nothing na prvním místě UK Album Chart, pak jde navíc o překvapení i z toho důvodu, že - na rozdíl od Madonny nebo Diamonda - posluchačská základna The Ting Tings se rekrutuje přesně z řad těch, kteří za hudbu neplatí a preferují spíš ilegální downloady a torrenty.

Přesně toho si jsou vědomi i The Ting Tings a náležitě za to na svém MySpace všem, kdo si We Started Nothing pořídili, děkují.

Pokořené Madonně se výrazně nedaří ani za mořem, kde jí nová deska měla pomoct napravit reputaci i prodejní výsledky. I když si vzala na pomoc producentská esa černé hudby, po prvním týdnu ze špice spadla a teď je na osmém místě.

 

Právě se děje

Další zprávy