Tata Bojs: Ve stáří to bude kavárna, dortík a čokoláda

gra
6. 12. 2007 15:25
Mardoša a Milan Cais odpovídali on-line
Foto: Warner Music

Praha - Tata Bojs půl roku od vydání alba Kluci kde ste? vyrazili na turné. Jako čerství držitelé Akropolis Live Music Awards chtějí dokázat, že cenu dostali i potřetí oprávněně: a po úterním Brně chtějí i v sobotu v Praze předvést show nazvanou Barevná hudba.

Mardoša a bubeník Milan Cais odpovídali v on-line rozhovoru a potvrdili pověst vtipných hochů. 

"Na scéně pracovalo více lidí. Děkujeme všem za pochvalu, vždycky je to výsledek celého týmu (světla, projekce, zázemí). Prvotní myšlenku jsem inicioval já, Bublajs," napsal čtenářům Mardoša.

Na Kluci kde ste tour? zní skladby z nového alba i písně z blízké a vzdálené historie kapely. Tata Bojs pro tuto příležitost speciálně "oprášili" a nově zaranžovali starší sondy Tělesná a Mouchy z deset let starého alba Ukončete nás ...!

S komornější scénou proběhly menší klubové koncerty v Olomouci, poté Strakonice, po Praze pak bude následovat 12. prosince Ostrava,  poté České Budějovice a Havlíčkův Brod; turné zakončí v Lidovém domě v Karlových Varech. Ne že by se i tady Tata Bojs nechtěli předvést, ale Barevná hudba je finančně náročná.

Kapela má navíc nový web, v létě vyhlásila soutěž na videoklip ke  skladbě Skovka. Nakonec vyhrálo dílo Josefa Lepši. "Neotřelé, chvílemi až montypythonovské zpracování animace se skvělými momenty a detaily," říká o klipu kapela.

Koncertní scény tradičně navrhuje sám Milan Cais, vystudovaný výtvarník. S Mardošou se znají už od dětství a vznik "hanspaulské kapely" datují do roku 1988; příští rok tak možná oslaví dvacet let existence. "Co chystáme? Ještě to neprozradíme. Sami to ještě nevíme," říkají hudebníci.

Čtenáři se ptali, co budou dělat až budou staří pánové."Budem chodit do kavárny na dortíček a čokoládu. A budem si pouštět filmy, které nestíháme vidět teď. Už se těšíme!"

Odpovězeno: 06. 12. | 14:24Autor: raduz

Otázka: Zdravím. Jak je pro vás náročné psaní textů s takovými slovními hříčky?
Kolik verzí vznikne než se rozhodnete pro finální a do jaké míry tato oblast jen v kompetenci Mardoši? Jinak vystoupení v Brně se povedlo, dík za něj.

TATA BOJS: Ahoj! Tady je Mardoša a Bublajs! Verzí vzniká často více, jindy je to hned, to příde na to... Dík za ohlas na Brno!

Odpovězeno: 06. 12. | 14:26Autor: em

Otázka: ahoj kuci, budete nekdy hrat zas nekde na hanspaulce (treba na skole v susicky)? kde jste prisli k tomu peknemu zasmusilemu kytaristovi ;-) zdravi vas byvala skorospoluzacka a hanspaulska rodacka :-P

TATA BOJS: Ahoj rodačko! Jelikož příští rok v červnu oslavíme 20 let, určitě se na Hanspaulský festival přijdem podívat. A možná i jako účinkující... Vládíka jsme našli mezi našimi kamarády. Ale on není smutný:-)!

Odpovězeno: 06. 12. | 14:27Autor: raduz

Otázka: Milane nedávno jsi pronesl něco v tom smyslu, "že kdyby tvořil Josef Lada v Paříži, byla by jeho tvorba doceněnější". Kde si myslíš,že by byla tvorba TT za takového předpokladu?

TATA BOJS: V Saint Tropéz!

Odpovězeno: 06. 12. | 14:28Autor: Sedlo

Otázka: Ahoj, jak je to s tím Švamberkem, který si brousí zuby na Noru? A kdy se zase někdy v Noře (resp. v KD Kopřivnice) objevíte? Poslední koncert byl příjemný (ale nic ve zlém, šel jsem tam hlavně kvůli Nierice...) Jo, a pozdravujte Dušana, měli by udělat comeback Paviánů ;-)

TATA BOJS: Švamberk už dobrousil. Kopr máme rádi, Dušana pozdravíme! Někdy řve jak pavián. To stačí:-).

Odpovězeno: 06. 12. | 14:29Autor: dominik

Otázka: ahoj tataci, budete zase vyhlasovat nejakou soutez na klip, nebo jak co noveho interaktivniho pro nas fanousky chystate...mejte se

TATA BOJS: V nejbližší době asi ne, ta poslední právě skončila, ale neboj, my si zase něco vymyslíme...

Odpovězeno: 06. 12. | 14:31Autor: david

Otázka: vase posledni cd je skvely, co rikate na hanlive kritiky? a jaky je vubec vas vztah k novinarum? mate je radi, nebo je povazujete za medialni mrdky

TATA BOJS: Je to spíš na manažerovi, aby novináře pořešil. Musíme samozřejmě tomu štěstíčku jít naproti.... Necháme se instruovat Petrem Čtvrtníčkem jak na ně.

Odpovězeno: 06. 12. | 14:34Autor: raduz

Otázka: V jednu chvíli se říkalo, že už máte trochu materiálu na další nahrávku a ted že po "barevném tour" nebudete nějaký čas k vidění/slyšení a plánujete spolupráci s korejským orchestrem(už nevím přesně). Copak to bude za experiment?

TATA BOJS: Je to korejsko-newyorské sesterské trio (Ahn Trio), které s námi bude na pódiu tvoři jeden celek v komorním duchu. Budem hrát písně TB v akustické podobě s aranžemi od Marka Doubravy (ex-TB). Hlasití TB ovšem úplně neutichnou! Současně pozvolna připravujem demosnímky na novou řadovou desku...

Odpovězeno: 06. 12. | 14:35Autor: raduz

Otázka: Na Vašich stránkách se objevilo info.že je v jednání i vystoupení v Kroměříži. Jelikož to mám blízko, by mě zajímalo kde vše nakonec selhalo? Ale mě nevadí, Vaši barevnou parádu jsem si vychutnal v Brně.

TATA BOJS: Zatím nevíme, nic potvrzeného není. Zeptáme se manažera nebo Petra Čtvtníčka:-).

Odpovězeno: 06. 12. | 14:36Autor: gunn

Otázka: zdravim, klasicka otazka. co rikate na ceskou scenu, neni to smtuny? aspon ta oficialni - rozumej radii tlacena - cast.

TATA BOJS: Jsou smutnější věci. A my se radujem z jiných!

Odpovězeno: 06. 12. | 14:37Autor: Tomino

Otázka: Ahoj kluci, nechystate se se na koncert i do severnich Cech? Nejlip do Teplic nebo do Usti? Posledni album je super!

TATA BOJS: Díky! V rámci "Kluci kde ste tour?" bohužel ne. Ale doufáme, že v nejbližší době zase ano:-). Třeba na sever...

Odpovězeno: 06. 12. | 14:39Autor: tajemnik vladimira zelezneho bc.troschk

Otázka: Pane MgA.Milane Cais, chtel jsem se zeptat jestli existuje nejaky web nebo internetova stranka kde je mozne spatrit vase umelecka dila z doby 80 , 90 let ale take soucasne veci.děkuji

TATA BOJS: Pan Magistr připravuje své webové stránky už několik let. Snad se mu to někdy už konečně podaří! V brzké době bude alespoň něco na TB stánkách.

Odpovězeno: 06. 12. | 14:40Autor: raduz

Otázka: Dost mě pobavilo video, jenž získalo speciální cenu v anketě na klip ke Skovce od P.Hirjaka. Nemáte v plánu zveřejnit i celou verzi? Jestli tedy je.

TATA BOJS: Zpívající mlok nás opravdu rozesmál. Jinak byl však celý videoklip sestříhaný z filmu Cesta do pravěku.

Odpovězeno: 06. 12. | 14:41Autor: liba

Otázka: za chvili oslavite 20 let co prichystate....nove album bestofku rekne, prozradte...

TATA BOJS: Neprozradíme:-). Sami ještě nevíme. Ale už jsme to také spočítali:-)!

Odpovězeno: 06. 12. | 14:42Autor: jindra

Otázka: Milane caisi, videla jsem tvuj rozhovor v marianne byl jsi k zulibani.....jinak vase hudba je skvela

TATA BOJS: Jindro, děkuji. K zulíbání je hlavně Evelína:-).

Odpovězeno: 06. 12. | 14:42Autor: Luboš

Otázka: Ahoj KLUCI,jak se těšíte na sobotní koncert v Praze,já moc,budete hrát "divnosti",mějte se fajn - Luboš.

TATA BOJS: Také se těšíme! Divnosti bohužel nezahrajem, ale máme jiné oprášené vykopávky ze stejného období. Nech se překvapit!

Odpovězeno: 06. 12. | 14:44Autor: Janko

Otázka: Ahoj, prý máte na turné nějakou speciální show... Co si pod tim mám představit? A kdy a kde že to budete hrát v Praze?

TATA BOJS: Sportovní hala BC Sparta Praha (Nad Královskou oborou 51, Praha 7 - Letná). Speciální šou bude doufejme tak speciální, že se nám to sem do tohoto okénka ani nevejde... Přijď:-).

Odpovězeno: 06. 12. | 14:44Autor: kaja

Otázka: koncert v brneeeeeee boziiiiiiiii, diky jste skvely....

TATA BOJS: Díkyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!

Odpovězeno: 06. 12. | 14:46Autor: hanka

Otázka: jste naprosto skvely...co budete delat az dojeed turne? jak jste spokojeni s prodejnosti

TATA BOJS: Až dojedem, tak vystoupíme. Po žebříčkách klesáme spíš dolů, jak jsme si to předurčili. O to víc nás těší každý prodaný kus!

Odpovězeno: 06. 12. | 14:47Autor: TOXIQUE kApela jAk se

Otázka: jAk se vAm líbí kApela TOXIQUE

TATA BOJS: Zatím o nich tolik nevíme. Stojí za to?

Odpovězeno: 06. 12. | 14:47Autor: MILAN KANZKO

Otázka: MILUJES MILANA KNIZAKA....MILANE

TATA BOJS: Ne.

Odpovězeno: 06. 12. | 14:49Autor: hanka

Otázka: vase skvela prace, kdo tu skvelou scenu v brne pripravoval bylo to naprsoto skvely....proc nejedet vetsi turne..

TATA BOJS: Na scéně pracovalo více lidí. Děkujeme všem, vždycky je to výsledek celého týmu (světla, projekce, zázemí). Prvotní myšlenku jsem inicioval já, Bublajs.

Odpovězeno: 06. 12. | 14:50Autor: jiri

Otázka: proc s vami nehraje uz klara?

TATA BOJS: Klárka s námi momentálně hraje spíš na skovku...:-).

Odpovězeno: 06. 12. | 14:51Autor: hana

Otázka: rikate siá co budete delat az budete stari paprdove?

TATA BOJS: Budem chodit do kavárny na dortíček a čokoládu. A budem si pouštět filmy, které nestíháme vidět teď. Už se těšíme!

Odpovězeno: 06. 12. | 14:53Autor: milan

Otázka: co si myslite o kauze hutka vs. nohavica...a mate radi oba tyto postarsi pany...a koho vic?

TATA BOJS: Zrovna včera jsme je v Olomouci vyfotili spolu! Více uvidíte na fotkách z minulých koncertů na tatabojs.cz. Až bude tato sekce zprovozněna...

Odpovězeno: 06. 12. | 14:55Autor: Víťa

Otázka: Ahoj, tak mě mrzí, že posledních pár let vynecháváte ústeckou oblast. Chci Vám pochválit klip, který skvěle doplňuje nádhernou píseň, kterou jsem si oblíbil jako první. Díky, že rozbředáváte Vaším originálním způsobem břehy české hudební scény. A příště přijeďte i do Ústí.

TATA BOJS: Snad zas brzy budem v Ústí jako Doma. Zkusíme tam trochu rozbřednout břehy Labe...

Odpovězeno: 06. 12. | 14:56Autor: petra

Otázka: vas koncert na colour of ostrava byl vybornyyyyy diky za nej...

TATA BOJS: Diváci nám připravili skvělou atmosféru. Díky taky!

Odpovězeno: 06. 12. | 14:58Autor: zdenek

Otázka: hele kluci, jak to delate ze jste se nezabili....nekdy mate nekdy ponorku a co delate kdyz nehrajte nebo nekoncertujete? mejte se jste vyborni....vase koncerty jsou vzdy velkymi zazitkky

TATA BOJS: Spíš než ponorku máme hausbót a z toho není problém si odskočit na břeh. Měj se taky, Zdeňku.

Odpovězeno: 06. 12. | 14:58Autor: hana

Otázka: kluci jste věřící,jste křestané...jenom že vaše texty jsou hodne křestanské.....mooojeeee duše....mojeee duše...ten text je paradní

TATA BOJS: Zajímavé, měli jsme za to, že text je spíše cyklistický. A naše CD bohužel stojí nekřesťanské peníze...

Odpovězeno: 06. 12. | 14:59Autor: žena

Otázka: mardošo jsi taky ženatej....

TATA BOJS: Taky. A jak! Je to úplná paráda. Dva lidi místo jednoho.

Odpovězeno: 06. 12. | 15:02Autor: gabina

Otázka: hola hola co pro nas chystate reknete....jake holky se vam libi? cernovlasky blondynky...

TATA BOJS: A Ty máš, Gábino jaké vlasy:-)? Nám vlasy vyhovují tak nějak obecně. Na hlavě jsou dobré. Barva je podružná a podléhá změnám...

O některých chystaných věcech jsme už mluvili a konkrétněji budeme informovat na novinkách na tatabojs.cz, případně myspace.com/tatabojs...

Odpovězeno: 06. 12. | 15:05Autor: tatasvatba

Otázka: hrajete na soukromych akcich? na svatbach a tak...

TATA BOJS: Na svatbě jsme naposled hráli v roce 1991. Vdávala se Bublajsova starší sestra. Ale obecně moc kapela na svatby, pohřby a promoce asi nejsme. Proto si nás tam nikdo nezve.

Odpovězeno: 06. 12. | 15:11Autor: filip

Otázka: rekli jste si ze ja na tu hudbu se nevysra......nebo tento stav nemate? co je pro vas nejvetsim potesenim...

TATA BOJS: Když by nás to nebavilo, tak to neděláme...

Děkujeme za Vaše milé a podnětné dotazy a zase někdy příště! Jestli jste to doCHATli až sem, tak jste se právě dostali na konec našeho rozmlouvání... Budem se na vás na všechny těšit v sobotu 8.12. na Letné nebo na některém z dalších "Kluci kde ste tour?" koncertů!

zdraví
Mardoša a Bublajs

 

Právě se děje

Další zprávy