Slovenská SuperStar přichází Naboso

gra
1. 11. 2006 10:51
Praha - První slovenská Superstar Katka Koščová vydává nové album. V listopadu chystá křest, na jaře pak turné. UVNITŘ: FOTOGALERIE + UKÁZKY
Foto: Aktuálně.cz

Album nazvané Naboso vznikalo pod producentským dozorem Martina Migaša, který je znám jako producent a člen skupiny Peha.

"Když jsem bosa, můžu se cítit velmi volně a velmi fajn, ale zároveň trošku zranitelně," vysvětluje název alba Koščová.

I když je většina nových písniček pomalejších, do éteru se jako první dostane dynamičtější nahrávka Posledná, ke které vznikne i videoklip. Ten by se měl v éteru objevit v polovině listopadu. Narozdíl od debutu by nová deska měla působit komorněji, intimněji a sevřeněji. 

"Celistvost alba doplňuje i obal, jehož černobílá fotografie vystihuje a podtrhuje atmosféru písniček," říká Zdena Selingerová z vydavatelství Sony BMG, které nahrávku distribuuje v Česku.

Foto: Aktuálně.cz

Natáčení alba kolidovalo se závěrečnými zkouškami na vysoké škole, Koščová se proto rozhodla využít možnosti natočit desku nedaleko domova, v rodném Přešově.

"Studio je v ulici, v níž bydlím, i kluci bydlí blízko," říká Koščová, která obdivuje hudbu Dana Bárty a ráda si prý poslechne i Gorana Bregoviče, Björk, Morcheebu nebo Monkey Business.

Na albu Naboso se slovenská SuperStar podílela i autorsky. "Nevěděla jsem, jestli umím nebo neumím psát, jestli by se to líbilo. Ale řekla jsem si: zkusíme to," tvrdí zpěvačka, která napsala texty k devíti ze třinácti nových skladeb.

Koščová debutovala albem Eště sa nepoznáme, ze které dostala nejen platinovou desku, ale i cenu Objev roku v anketě Slavík 2005. 

Příští rok na jaře vyrazí Kateřina Koščová na turné. Jestli dorazí i do Česka není zatím jisté.

  • Ukázky z alb Naboso a Eště sa nepoznáme si poslechněte ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy