Roxy napoví, jak bojovat hudbou proti náckům

Jitka Gráfová
24. 4. 2008 12:22
Vystoupí Jahcoozi nebo The Chancers
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ve čtvrtek večer se v pražském klubu Roxy bude hudbou bojovat proti neonacismu a xenofobii. Začíná tam totiž happening Nedokážu pochopit, na kterém zahrají i zahraniční formace.

Happening je zaměřen proti rozmachu xenofobie a má být jedním z vrcholů informační kampaně NEOnácek: Chcete ho? Součástí bude vystoupení berlínského multikulturního projektu Jahcoozi a českých kapel The Chancers a The Tchendos DJs.

The Tchendos si pro happening  připravili speciální vystoupení - nevystoupí na koncertě s tradičním repertoárem, ale jako DJ´s

"The Tchendos jsou zároveň autory písně a videoklipu, který dal název celé akci. Záběry z koncentračních táborů a pochodů neonacistů doprovází píseň vytvořenou na základě rozhovoru se ženou, která přežila pobyt v několika koncentračních táborech," uvedl za pořadatele Stanislav Tišer.

Podívejte se na klip:

 

Hlavním tahounem happeningu bude vystoupení berlínského tria Jahcoozi.  "Představí svou výbušnou směs hiphopu, breakbeatu a triphopu nejen z čerstvé desky nazvané Blitz´n´Äss," láká pořadatel.

Jahcoozi zahrají svůj druhý koncert v Česku, poprvé tu byli loni na brněnském festivalu New!New! Na happeningu dále vystoupí i tuzemská ska kapela The Chancers, která se od svého vzniku vymezuje proti všem podobám rasismu.

S tím, že by příznivci neonacismu chystali před klubem nějaký protiútok, pořadatelé nepočítají. A proto žádný významný policejní dohled koncert mít nebude. „Nechceme, aby se lidé báli přijít, je to jen koncert a se speciální policejní ochranou nepočítáme."
Happening Nedovedu pochopit začíná v 19 hodin,  lístek pořídíte za sto korun.

 

Právě se děje

Další zprávy