Rock for People hlásí jako další hvězdu britské Editors

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 4. 2010 17:04
Hradecký festival nabídne letos víc pódií i kapel
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Pořadatelé Rock for People slibují při letošním ročníku rekordní počet vystupujících i pódií a také nejdražší sestavu v historii festivalu; rozpočet se pohybuje v řádech desítek milionů korun. Za největší hvězdu považují The Prodigy, prý jednoznačně nejnákladnější skupina v historii Rock for People.  Jedním z posledních potvrzených jmen jsou britští Editors.

16. ročník od 3. do 6. července nabídne v areálu letiště v Hradci Králové na 170 skupin a hudebníků na osmi pódiích.  Návštěvníci hradeckého Festivalparku čeká Morcheeba v původní sestavě se zpěvačkou Skye, NOFX, Skunk Anansie, Jello Biafra, The Mahones, The Subways, Suicidal Tendencies  Archive, Gallows, Does It Offend You, Yeah?, Persiana Jones anebo Evergreen Terrace.

Kromě dosud potvrzených zahraničních jmen přivítá Rock for People i letos samozřejmě tuzemské interprety. Po roční odmlce se vrací Kryštof, speciální program chystají Čechomor, Aneta Langerová, Divokej Bill, Vypsaná fiXa a Marie Rottrová.  Klára Vytisková se Zdeňkem Vřešťálem budou vzpomínat na Zuzanu Navarovou.

Program obohatí divadelní scéna ChapiteauX s projektem Rosti Nováka La Putyka,  aktivitami tvůrčího tandemu Skutr, workshopy či ukázkami beat-boxerů. Novinkou speciální scéna vyhrazená pro loutkové divadlo i JamStage, stan s workshopy pro veřejnost a vystoupeními umělců.

Pořadatelé investují víc do ekologického programu. Loni měli třicet sběrných míst na tříděný odpad. Letos budou se šedesáti brigádníky třídit veškerý odpad včetně bioodpadu. Rozšíří i prostor pro prezentaci ekologických a neziskových aktivit.

Předprodeje napovídají, že letošní návštěvnost by se měla minimálně vyrovnat té loňské s rekordní účastí: za tři červencové dny prošlo areálem na hradeckém letišti při 15. ročníku přes 27 000 lidí.
Oficiální předprodej vstupenek na Rock for People byl spuštěn v březnu.

Od dubna se vstupenky prodávají za 1430 korun, přímo na místě festivalu budou v červenci k dostání za 1570 korun. V současné době jsou prý zhruba o čtvrtinu na lepších číslech, než měly předprodeje loni touto dobou.

 

Právě se děje

Další zprávy