Richard Krajčo: S Nemocnicí si plním sny

Jitka Gráfová
17. 5. 2007 11:00
Že si naštvu fanoušky? Popravdě je mi to jedno
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ve čtvrtek padne první klapka z natáčení třetí řady Nemocnice na kraji města. Jedním z nováčků v seriálu bude frontman kapely Kryštof Richard Krajčo.

Zahraje si doktora Kryštofa Pavelku - podle scenáristky Lucie Konášové  "podivínského zrzka s rukama ze zlata, ale s mizernou sociální komunikací". Je ambiciózní a podle jeho názorů soukromé problémy nepatří na pracoviště. Seriálovým sokem mu bude Saša Rašilov alias doktor Blažej junior.

Jste divadelní a filmový herec, po Hraběnkách a teď Nemocnici i  seriálový. Míříte tedy k seriálům?
Já k nim moc netíhnu, zkrátka jsem dostal dvě nabídky na seriály, které někde začínají a někde končí. Práce na nich má určité časové omezení, což mě zajímalo. A z Nemocnice měly maminka a přítelkyně velkou radost, tak jsem si říkal, proč jim tu radost neudělat.

Hodně herců bere seriály jako způsob obživy. Děláte to taky kvůli penězům?
Mě docela dobře živí kapela. A dělám to pro radost sám sobě. Před sedmi lety bych nedoufal, že bych se někde ve filmu nebo v seriálu vůbec objevil, a tak trochu si plním svoje sny. Toť vše.

Úvodní píseň televizního přenosu Amigo, amigo zazpíval s Janem Budařem jeho kamarád Richard Krajčo. Pak odjel na vystoupení do Chebu.
Úvodní píseň televizního přenosu Amigo, amigo zazpíval s Janem Budařem jeho kamarád Richard Krajčo. Pak odjel na vystoupení do Chebu. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Budete se na roli připravovat?  Když Daniela Šinkorová začala natáčet Ordinaci v růžové zahradě, chodila si prý za kamarádkou-lékařkou pro rady.
Já to asi trošku nechám tak, jak jsem to dělal vždycky - na intuici. Po přečtení scénáře mám o té postavě nějakou představu a myslím, že po konzultaci se scenáristkou a režisérem ji společně dotáhneme.

Je vaše role kladná, nebo záporná?
V tom směru bych moc neprozrazoval, protože moje postava se vyvíjí, což by mělo být pro diváky zajímavé. Není to ten případ, kdy je jedna postava hodná a jedna zlá; jedna maková - druhá taková a to všechno jasně dané od začátku.  Moje figura je v tomhle pestrá a myslím, že i její vztahy s okolím jsou zajímavé.

Jakou postavu ze starších dílů Nemocnice jste měl nejraději?
Přiznám se, že druhou sérii jsem moc nesledoval. A v první sérii to byla pro mě jedna legenda vedle druhé. Pan Kaiser a pan Vinklář byli mými oblíbenci - asi proto, že nebyli tak strašně hodní a jasní jako jiné postavy.

Foto: Oficiální stránky

V současné době běží i u nás spousta kvalitních seriálů, od Chirurgů a Ztracených po Zoufalé manželky. Sledujete tyhle série "nového" typu?
Sleduji Ztracené.

Myslíte si, že už se ani český většinový divák nespokojí se soap operami, ale vyhledává tuhle náročnější zábavu, ve které se přinejmenším kombinují časové linie?
Já si myslím, že záleží na tom, jak jsou obsahově atraktivní. Podle mě není vůbec důležité, jestli jsou seriály jednoduché a lehce pochopitelné, nebo nejsou. Hlavně tam musí být něco, co člověka přiková k televizi, a to pro mě Ztraceni jsou.

V těch klasických Nova boduje s Ordinací, Prima s Velmi křehkými vztahy. Nebude už lékařských seriálů už moc?
Nevím a vůbec to neřeším, protože se na ně nedívám. Pro mě je Nemocnice zajímavá práce.

Myslíte si, že účinkování v Nemocnici vás nepoškodí i u vašich hudebních fanoušků?  Prezentujete se jako kapela, které nevoní mediální realita.
Nevím. Jsem herec, prostě to tak je. Když jste herec, tak hrajete. Hrajete v divadle, hrajete ve filmu a když vás osloví, hrajete v televizi. Myslím si, že to k tomu patří. Pro mě je primární hudba, tohle je příjemný bonus navíc. A abych řekl pravdu, vůbec nad tím nepřemýšlím a popravdě je mi to jedno.

Hrajte kromě Národního divadla ještě někde jinde?
V Ungeltu.

Chystáte nějakou novou premiéru?
Teď o tom nechci mluvit.

 

Právě se děje

Další zprávy