Rapper Psy překonal rekord YouTube

ČTK ČTK
31. 5. 2014 10:19
Videoklip k písni Gangnam Style se stal vůbec prvním videem, které na internetovém serveru YouTube zaznamenalo více než dvě miliardy zhlédnutí.
Rapper Psy
Rapper Psy | Foto: Reuters

Soul - Videoklip k písni Gangnam Style jihokorejského rappera PSY překonal další rekord. Stal se vůbec prvním videem, které na internetovém serveru YouTube zaznamenalo více než dvě miliardy zhlédnutí, uvedla britská BBC.

Všechny ostatní klipy za ním ve velkém zaostávají, na druhém místě se drží píseň Baby od zpěváka Justina Biebera, které má přes miliardu zhlédnutí.

PSY a jeho bláznivé pohyby, které připomínají jízdu na koni, zaujaly diváky po celém světě. Od léta 2012, kdy se píseň poprvé objevila, se klip stal předmětem tisíců parodií.

Zpěvák se tanec snažil naučit například generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna a s písní vystupoval na inauguraci jihokorejské prezidentky. I americký prezident Barack Obama přiznal, že se od svých dcer nějaké pohyby z hitu Gangnam Style naučil.

Na YouTube se daří i dalšímu klipu jihokorejského zpěváka s názvem Gentleman, který má na svém kontě 700 milionů zhlédnutí. Klip je rovněž držitelem rekordu zhlédnutí za jeden den - 38 milionů.

PSY strávil většinu loňského roku na turné po Spojených státech, Evropě a Asii. Šestatřicetiletý umělec se v minulosti nechal slyšet, jak je pro něj těžké navázat na úspěch písně Gangnam Style. "Problémem je, že ten videoklip je populárnější než já," uvedl.

 

Právě se děje

Další zprávy