Probuzení Ohm Square. Podívejte se na tři nové klipy!

Karel Veselý
13. 3. 2013 13:00
Ohm Square vydali EP Resist Dance. Po pětileté pauze
Charlotte Fairman (Charlie One) a Jan Čechtický
Charlotte Fairman (Charlie One) a Jan Čechtický | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Klasikové domácí elektronické taneční hudby Ohm Square se pět let po poslední dlouhohrající desce Taking Shape znovu probouzí k životu a předzvěstí nového alba je třískladbové EP Resist Dance.

V digitální podobě vyšlo na konci února a každá ze skladeb se už dočkala i svého klipového ztvárnění. Postarali se o ně režiséři Jan Šíma, Michal Pekárek a Jan Drozda, jehož vizuální podoba skladby Woodie Boogie měla premiéru na začátku tohoto týdne.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Věrozvěstové taneční hudby v Čechách Ohm Square vznikli na troskách rockových projektů Sebastian a Color Factory. Jako nové kvarteto debutovali v roce 1996 singlem Pilow a následné album Ohmophonica bylo první domácí nahrávkou pohybující se na styčných bodech drum'n'bassu a breakbeatu. Za druhou desku Scion (1999) získali ocenění Akademie populární hudby Anděl a posluchači Rádia 1 je souběžně zvolili za skupinu desetiletí.

Návrat přišel s popovější deskou Love Classics (2005), na kterou navázali zatím posledním dlouhohrajícím albem Taking Shape. V současnosti už Ohm Square působí pouze jako duo ve dvojici Jan Čechtický a Charlotte Fairman, doplněné (nejen koncertním) hostem Mirkem Lackem. V pauze si Jan Čechtický odskočil k projektu Prince of Tennis, v němž se spojil se svým dřívějším parťákem z Sebastians a Color Factory Davidem Volenecem a výsledkem bylo album Urbi And Orbi
nominované na cenu Apollo.

Novinkové EP Ohm Square se nese v duchu návratu k syrové taneční hudbě, nechybí ale ani písničkářská melancholie a skladbám jako už tradičně vládne svým nezaměnitelným vokálem zpěvačka Charlie One. Nové album Ohm Square prý můžeme čekat ještě letos.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy