PREMIÉRA: Nový klip Vlasty Horvátha

20. 12. 2006 12:00
Praha  - Videoklip k prvnímu singlu z nové desky Vlasty Horvátha má premiéru na Showbizz.cz. UVNITŘ: VIDEOKLIP
Foto: Aktuálně.cz

Vítěz druhé řady soutěže Česko hledá SuperStar vydal svoji druhou řadovou desku Do peří nefoukej v polovině listopadu. Z dvanácti skladeb na albu Horváth natočil videoklip k singlu Adios, který je podle žebříčku AFPI zatím na nepříliš prestižním 87. místě v pořadí nejhranějších skladeb v českých rádiích.

Pro srovnání, Petr Bende, kterého Horváth před rokem v SuperStar jen těsně porazil, je se singlem Zaklínám své moře na 45. místě.

  • Na videoklip ke skladbě Adios se podívejte ZDE

Horváth na nové desce pracoval s producentem Jiřím Janouchem (kytarista Anna K. bandu) a Michalem Dvořákem (ex-Lucie). Sám je v jedenácti případech autorem hudby, jen jedna skladba byla vybrána z nabídky zahraniční databanky.

Texty ke skladbám opatřili Viktor Dyk, Milan Princ a Pavla Milcová. Všechny jsou v češtině, kromě dvou výjimek. Coming Home anglicky otextovala Milcová a Kiss Američan Mayim Alpert, který před jejím nahráváním dohlížel na zpěvákovu správnou výslovnost.

Foto: Sony BMG

Deska Do peří nefoukej vznikla celá v malém studiu Michaela Dvořáka v centru Prahy. "Na prvním albu jsem si vyzkoušel, jaké to je být ve velkém studiu. Dobrá zkušenost, ale teď jsem si radši vybral naprosto odlišné prostředí. Cítím se v něm líp," vysvětloval Horváth.

Název Do peří nefoukej album dostalo podle jedné ze skladeb, podle Horvátha potenciálního hitu. "Text k němu napsala Pavla na téma naší schůzky," vzpomíná zpěvák, jak se s Milcovou sešel v jednom pražském baru.

"Seděli jsme spolu a ona něco vyprávěla. Jenže já se zaposlouchal do skladby, která mě zaujala, a Pavle vadilo, že vůbec nevím, co mi říká. To naštve každou holku," vzpomíná.

První album Místo zázraků Horváthovi vyneslo platinovou desku za dvacet tisíc prodaných nosičů. V anketě Deska roku 2005 pak vyhrál trofej za nejprodávanější debutové album, stal se také Objevem roku v anketě Český slavík 2005 a zároveň se tu umístil na 6. místě v kategorii zpěvák.

 

 

Právě se děje

Další zprávy