Plzeň veze do Prahy západočeské Monkey Business

Kultura Kultura, Red Kul
19. 6. 2009 16:42
Praha se znovu setká s Plzní ve Valdštejnské zahradě
Hudební ceny Anděl 2007: Tonya Graves a Matěj Ruppert se čtyřmi Anděly, které Monkey Bussiness letos získali.
Hudební ceny Anděl 2007: Tonya Graves a Matěj Ruppert se čtyřmi Anděly, které Monkey Bussiness letos získali. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Už popáté se Praha setká s Plzní ve Valdštejnské zahradě. O nadcházejícím víkendu se tu koná akce s Plzeňské dny v Senátu. Vstup je po oba dva dny zdarma.

"Plzeň má většina lidí v povědomí jako město piva, je však také městem, které je spojené se zábavou, kulturou a řadou netradičních akcí, jako je například Divadelní léto pod plzeňským nebem. Plzeňské dny v Senátu by tedy měly být takovou ochutnávkou a lákadlem pro Pražany i další návštěvníky. Vzkazem, že do Plzně se vyplatí přijet i za zajímavým kulturním a společenským programem," říká místopředseda Senátu Jiří Šneberger.

Statutární město Plzeň pořádá akci právě pod jeho záštitou. Vystoupí na ní známé loutkové divadlo Alfa, které patří k nejúspěšnějším pokračovatelům loutkářské plzeňské tradice započaté Josefem Skupou, a Loutkové divadlo v Boudě s představením Don Šajn.

Hudba nabídne vystoupení různých žánrů od folkloru až po sobotní večerní koncert původně západočeské skupiny Monkey Business.

K vidění bude i expozice science centra Techmania, které v Plzni nabízí cestu za poznáním základních vědeckých objevů a přírodních zákonitostí.

Letošní ročník Plzeňských dnů se nese také ve znamení kandidatury města na Evropské hlavní město kultury v roce 2015. Tento rok se evropskou kulturní metropolí stane jedno město z Česka.

 

Právě se děje

Další zprávy