Oslavující MTV volí videa Shakiry a RHCP

Reuters, kul
2. 8. 2006 11:30
New York - Videoklipy už dávno nejsou hlavním artiklem hudebního kanálu MTV, přesto ocenění MTV Video Music Awards televize rozdává dál.

A při příležitosti oslav pětadvacátých narozenin MTV se ceremoniál vrací z Miami do New Yorku. V Radio Music Hall budou ocenění předána 31. srpna.

Největší šance má rocková superstar Red Hot Chili Peppers a hispánská zpěvačka Shakira - shodně po sedmi nominacích.

Foto: Warner Music

Madonna a nový projekt Panic! At The Disco mohou zabodovat v pěti kategoriích, James Blunt si může myslet na cenu za nejlepší klip v mužské kategorii.

Společně s ním se na slavnostním večeru objeví Justin Timberlake, Beyonce Knowles nebo hip-hoper Ludacris. Diváci letos poprvé mohou hlasovat ve všech kategoriích, nejen ve Viewer´s Choice.

V nejsledovanější kategorii Video roku jsou nominování: Shakira za Hips Don´t Lie, Red Hot Chili Peppers za Dani California, Madonnino Hung Up, I Write Sins Not Tragedies od Panic! At The Disco a Ain´t No Other Man Christiny Aguilery.

Foto: Aktuálně.cz

MTV Music Awards se od roku 1984 předávají pravidelně a jsou respektovanou cenou světového showbyznysu. Proto se jí nevyhýbají skandály: hned při prvním ročníku Madonna vystoupila s písní Like A Virgin, v roce 2001 se Britney Spearsová předvedla ve velmi skromném ošacení a o dva roky později se obě dámy spojily dlouhým a hlubokým polibkem.

Čtětě více o MTV: MTV vysílá a vládne už čtvrt století

 

Právě se děje

Další zprávy