Navigators: 25 muzikantů a žádné samply

tur
8. 12. 2007 9:00
Funkový objev křtí v neděli debut v Lucerna Music Baru

Praha - Debut Sky Travellin' pokřtí v rámci nedělní Xnite Party v Lucerna Music Baru kapela Navigators. Objev české funkové scény pravidelně vystupuje už více než rok na koncertech po celém Česku; dokázal na sebe upozornit i jako předkapela americké formace Earth Wind & Fire v pražské Lucerně.

Kapela, jež se odkazuje k interpretům jako Erykah Badu nebo Erik Truffaz, staví na instrumentální čistotě. Album Sky Travellin' neobsahuje žádný sampl a veškeré nástroje jsou nahrány živě.

Můžete slyšet živé smyčcové kvarteto, dechovou sekci, beatbox, scratching, r'n'b, hip-hop, soul, blues i jazz. Některé skladby jsou vyšlechtěné takovým způsobem, že obsahují až pětasedmdesát zvukových stop.

Foto: Aktuálně.cz

Patřičný design hodný standardů žánru dodal desce mastering v newyorském Sterling Sound studiu, kde se finalizovaly nahrávky Public Enemy, Busta Rhymes, George Michael, Santana nebo Beyoncé. 

O nahrávku se tu postaral Tom Coyne, člověk zodpovědný za mastering mnoha desek, jež Navigators počítají mezi své inspirace; ať už jde o zmíněnou Erykah Badu, The Roots nebo Sade. Masteroval i singly Britney Spears nebo Pharrella Williamse. 

  • Více informací najdete ZDE

Dvě doplňující se zpěvačky Noemi a Erika plus bývalí členové kapel jako Southpaw, Mikiho pupík (Tomáš Konůpka) nebo Chinaski (Adam Stivín) tvoří základ formace Navigators, kterou na nedělním křtu doprovodí dalších dvanáct hostujících muzikantů. Namátkou zpěvačka kapely United Flavour Carmen Morejón nebo Radek Kašpar, saxofonista J.A.R. 

"Jsme moc rádi, že se to nakonec podařilo všechno dát dohromady. Deska vyšla jak z předem pečlivě připravených věcí, tak ze společných marmelád ve studiu. Je z toho přesně hodina, minuta a vteřina živé muziky, o kterou se tady asi ještě nikdo nepokusil," dme se kapela a zve na nedělní mejdan.

 

Právě se děje

Další zprávy