My Chemical Romance si myslí na muzikál

mor
1. 11. 2006 15:23
New York - Pop-punková formace vydala třetí album The Black Parade a ráda by je viděla i ve filmové nebo muzikálové podobě.

O tom, jestli příběh, který kapela vypráví na konceptuálním albu The Black Parade, dostane filmovou nebo divadelně-muzikálovou, ale ještě skupina nemá úplně jasno.

"Když ne divadelní hru nebo film, připravíme třeba muzikál. Tahle věc má velký vizuální potenciál a další zpracování by jí hodně slušelo," říká zpěvák My Chemical Romance Gerard Way. "A vlastně by z toho byl i skvělý animovaný film," dodává v rozhovoru pro britský hudební týdeník NME.

Album The Black Parade vypráví příběh pacienta umírajícího na rakovinu, který bilancuje svůj život. Skupina proslula výraznou vizuální stylizací a láskou k teatrálně pojatým koncertním show. Nápad spojit příběh z desky s jejich zálibou v neogotické poetice do filmového nebo muzikálového provedení je tedy nasnadě.

Ačkoliv mezi své inspirační zdroje řadí Iron Maiden, pro My Chemical Romance jsou jednou z nejinspirativnějších současných kapel Green Day. Nejenže s nimi jezdí na turné a netají se neutuchajícími sympatiemi, ale také z velké části přejímají některé výrazné motivy jejich vizuální stylizace.

My Chemical Romance
My Chemical Romance | Foto: Warner Music

Když tedy Green Day nedávno ohlásili záměr natočit filmovou verzi svého úspěšného alba American Idiot, bylo asi jen otázkou času, než se My Chemical Romance pustí do něčeho obdobného.

Ostatně zpěvák Way začal rozvíjet teorii o tom, že by si The Black Parade zasloužil muzikálový háv, právě tehdy, když se jej reportér NME zeptal, jestli by po vzoru Green Day také nechtěli natočit film.

 

Právě se děje

Další zprávy