Muzikál: Angeliku si zahraje Absolonová

mor
2. 1. 2007 16:30
Praha - Českou muzikálovou scénu obohatí Angelika. V režii Lou Fanánka Hagena a v podání Moniky Absolonové a Josefa Vojtka coby Angeliky a intrikána de Peyrace.
Foto: Aktuálně.cz

Po únorovém uvedení Jacka Rozparovače se fanoušci české muzikálové scény mohou těšit na Angeliku, jejíž premiéru plánuje pražské Divadlo Broadway na 6. března.

V hlavní roli se představí Monika Absolonová. Zkoušky muzikálu začaly dnes dopoledne.

Autor libreta Lou Fanánek Hagen slíbil protagonistům i divákům krkolomné jazykolamy. "Budou to opravdu kousky," snažil se dnes v nadsázce zastrašit herecký soubor. Na první, spíše uvítací zkoušku dorazila do Broadwaye také dvojice hlavních představitelů Angeliky a Joffraye de Peyraca - Monika Absolonová a Josef Vojtek.

"V době, kdy mi bylo deset let a Angelika byla hitem, mě táhli spíš hrdinové jako Vinnetou," řekl Vojtek, který prý Angeliku nikdy příliš nesledoval. "Nepodíval jsem se na ni ani teď, kdy začínáme zkoušet. Nechci nikoho kopírovat. Mění se doba a žijeme jindy než tehdejší herci," dodal s tím, že ale ví, o čem Angelika je, protože je to velmi známé téma.

Naopak Absolonová sledovala v televizi sérii filmů o Angelice, kdykoliv se vysílala. "Absolutně jsem ji milovala. Nejraději jsem měla třetí díl Angelika a král," přiznala se zpěvačka.

Josef Vojtek, de Peyrac v českém podání
Josef Vojtek, de Peyrac v českém podání | Foto: Aktuálně.cz

V muzikálu se dále představí celá řada muzikálových harcovníků. Mimo jiné i Leona Machálková, Petra Janů, Bohouš Josef, Ali Amiri, Pavel Vítek, Michal Suchánek, Richard Genzer nebo Petr Novotný.

Režisérem bude Jozef Bednárik, který se podílel třeba na muzikálu Johanka z Arku. Autorem hudby je Michal David, scénu navrhl Šimon Caban, kostýmy Roman Šolc. Choreografii natrénuje Libor Vaculík.

Romantický děj odehrávající se v době vlády francouzského krále Ludvíka XIV. (1638 - 1715) mapuje příběh krásné Angeliky de Sancé de Monteloup, která je nechtěným sňatkem s Joffreyem de Peyracem vržena do víru královských intrik.

Její počáteční odpor k Peyracovi se postupně mění v hluboký cit. Tady začíná příběh plný utrpení, lásky a odvahy. Série filmů s těmito příběhy vznikla v koprodukci Francie, Německa a Itálie v 60. letech minulého století.

 

Právě se děje

Další zprávy