Mariah Carey počítala E=MC2 a vyšlo jí první místo

kul
25. 4. 2008 9:00
Zpěvačka má šesté album na špičce Billboardu

New York - Druhý díl ságy o Mimi, která dospěla, vynesl zpěvačku Mariah Carey na první místo albového žebříčku Billboard.  Alba E=MC2 prodalo za první týden 463 tisíc kusů, a stalo se tak s přehledem nejúspěšnější zpěvaččinou deskou v prvním týdnu.

Zároveň je jejím šestým albem v řadě na prvním místě hitparády a k tomu albem s nejtučnějším prodejním nástupem letošního roku. S přehledem tak převýšilo 375 tisíc kusů titulu Sleep Through the Static od Jacka Johnsona.

I její předposlední album The Emancipation of Mimi přistálo na prvním místě v prvním týdnu se 404 tisíci, a nyní dokonce Mariah Carey patří do exkluzivního tria zpěvaček spolu s Madonnou a Janet Jackson; jen jim se podařilo umístit šest alb až na špičku amerického žebříčku.

Avšak jako celek pořád ještě zaostávají za královnou matkou Barbrou Streissandovou, která s osmi prvenstvími vede kategorii zpěvaček.

Madonna
Madonna | Foto: Reuters

Celou situací ovšem může zcela zatřást hned příští týden, kdy do prodeje vstoupí novinka Madonny nazvaná Hard Candy. Je docela pravděpodobné, že si diva, jež stále chce držet prst na tepu doby, připíše další první místo. Nová deska jí má vrátit postavení právě na americkém trhu a tomu přizpůsobila i taktiku.

Každopádně je možné ve dvou týdnech sledovat souboj zpěvaček, které mají podobný komerční ohlas, i když zcela jiné marketingové strategie.

Madonna se chce měnit, nestárnout a vždy působit svěže. Urputně slídí za novými trendy a byla posledním albem Justina Timberlaka natolik učarována, že pro Hard Candy oslovila celý jeho tvůrčí team včetně producentského maestra Timbalanda. 

Ani Mariah pochopitelně nechce stárnout, ovšem přitom si chce ponechat konstantní archetypální podobu pin-up girl, popřípadě "rich bitch" - která láme srdce milionářům i brýlatým ajťákům.

Deník The Observer ostatně zcela trefně o E=MC2 napsal: "Každý track je precizně opracován tak, aby zněl, jako kdyby byl zrozen k poslechu za jízdy hummerem po Miami během slunečného sobotního odpoledne."

 

Právě se děje

Další zprávy