Kylie se vrátila. Lehká jako růžové peří

ČTK, gra
13. 11. 2006 18:19
Sydney - Až dva roky měli fanoušci lístky na koncert Kylie Minogue v Sydney. Dočkali se až teď, když se vyléčila z rakoviny prsu.
Foto: Reuters

Její víkendová show v Sydney byla prvním vystoupením po nemoci, jež jí byla diagnostikována loni v květnu. A byl to návrat ve velkém stylu: energie, hity a rozjásané publikum.

Koncert zahájila v róbě z růžového peří od návrháře Johna Galliana a s vysokým pernatým chocholem na hlavě. Byl plný nejpopulárnějších hitů, ale zazněla tu také zbrusu nová píseň White Diamond. Zpěvačka se při nich uvedla i v kostýmech od Garetha Pugha, Karla Lagerfelda, Emilia Pucciho nebo salonu Dolce & Gabbana.

Téměř vyprodaný sál zaplnilo na deset tisíc fanoušků včetně rodičů s dětmi i mladičkých teenagerů. Nechyběla ani skupina gayů v s růžovými boa kolem krku, kteří mají v Kylie svou modlu.
 
A 152 centimetrů vysoká zpěvačka je nezklamala. Doprovázelo ji třináct tanečníků, nechyběla projekce a laserová show. Další peří bylo přivezeno až z Paříže,  kde se po operaci v australském Melbourne podrobila chemoterapii. Obě místa se tak v jejím návratu symbolicky spojila. 

Foto: Reuters


Kylie Minogue pořádá v Austrálii dvacet vystoupení; z toho šest právě v domovském Melbourne. Poté vyrazí do zahraničí a šňůru zakončí v Británii. Australské turné Showgirl Tour musela před osmnácti měsíci přerušit kvůli nádoru, proto současnou šňůru nazvala Showgirl Homecoming Tour.

Od kritiků si při návratu vysloužila pochvalu za pěvecký a taneční výkon i nový krátký sestřih, se kterým se objevila už  na titulní straně australské mutace časopisu Vogue.

Ona sama však přiznala, že kvůli prodělané nemoci ale byla nucena ubrat páru. "Zatím nemohu na pódiu dělat to, co dřív," řekla v rozhovoru, když uváděla na trh svůj parfém Darling. Věnovala se mu během rekonvalescence  ve Francii, kde žije její přítel, francouzský herec Oliver Martinez; tam také napsala knížku pro děti The Showgirl Princess.

Poprvé se Kylie představila v roce 1987 s hitem The Loco-Motion a předpovědí nepříliš dlouhé kariéry. Pak ale následoval song I Should Be So Lucky a úspěšný albový debut. Slávu jí přinesl duet s krajanem Nickem Cavem Where The Wild Roses Grow, pak přišly úspěšné desky Fever a Body Language.

 

Právě se děje

Další zprávy