Klipy: Lily Allen unesla a svázala Eltona Johna

Pavel Turek, tur
24. 10. 2009 9:00
Nová videa Arctic Monkeys, Hecuba, Fever Ray
Zpěvačka Lily Allen
Zpěvačka Lily Allen | Foto: Reuters

Praha - Bude to víc než rok, kdy se už poněkud nalitá Lily Allen opřela do svého spolumoderátora na předávání cen časopisu GQ. Na její vláčný pokus „Dočkali jsme se výjimečného momentu dnešního večera" zareagoval John: „A to bude co? Dáš si další drink."

„Di do prdele, Eltone! Jsem o čtyřicet let mladší než ty a mám celý život před sebou," vyslechnul si za svoji poznámku před publikem i kamerami. Nový klip k singlu Who'd have know každopádně nevypadá jako pozdní omluva pianistovi s titulem Sira a majiteli několika nejotřesnějších pokrývek hlavy v historii módy.

Skladba sama je postavená na motivu písně Take That - Shine - a kvůli složitému jednání o autorských právech se na album It's not me, It's you málem nedostala.

Lily  Allen posedlá Eltonem Johnem - v klipu jej nahradil herec - se v převlečení rozhodne svého miláčka unést, doma ho laská, krmí pizzou a donutí ho, aby dal celému světu najevo, že miluje jen ji.  Jestli je Lily Allen takhle vtipná i naživo, se ukáže 30. října v pražském klubu SaSaZu.

Zdá se to neuvěřitelné, ale je to pravda. Ano, následující klip od Arctic Monkeys má svého režiséra, tudíž byl asi vytvořen záměrně. Natočil jej Richard Ayoade - jinak Maurice Moss z Ajťáků - který s kapelou dlouhodobě spolupracuje. Vytvořil pro ně už Fluorescent Adolescent, Crying  Lightning i koncertní DVD Live at the Apollo, které získalo od čtenářů týdeníku NME cenu za DVD roku.

V novém singlu vystupuje pouze zpěvák Alex Turner, zpívá před bílým pozadím s traktoristickými sluchátky na uších a víc už se asi nesluší říkat, abych neprozradil pointu.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

„Vynalézavé, temně návykové album," napsal NME v recenzi na debut Paradise losangeleského dua Hecuba. „Nádherná, sc-fi inspirovaná řecká tragedie," dodal zase časopis Dazed and Confused, na jehož stránkách se odbyla i premiéra stylového videa k singlu The Magic. Režírovali jej Isaiah Seret  a Jon Beasley, kteří s kapelou spolupracovali už klipu k Suffering.

Hecuba se cítí jako Tina a Ike budoucnosti a předvádí padesátými lety inspirovanou atmosférickou elektroniku, v níž najdete jak vlivy Soft Cell, tak r'n'b. V těchto dnech Hecuba jede jako host Bat for Lashes svoje první evropské turné. V Praze však duo vystoupí na sólovém koncertě - 27. října v klubu Final na Žižkově.

Očekávatelnou ještě temnější temnotu vnesla do své coververze Stranger than Kindness Karin Dreijer se svým sólovým projektem Fever Ray. Skladbu původně napsali pro Nicka Cavea kytarista Bad Seeds Blixa Bargeld a Anita Lane, která dodala text. Poprvé se objevila na albu z roku 1986 Your Funeral... My Trial.

Režisér Andreas Nilsson sice donutil vystoupit Karin Dreijer před kameru bez masky, nicméně ji dobře ukryl ve stínech mezi zelenými paprsky. Nilsson tak jen vlastně zúročil vlastní scénické řešení koncertního pódia, které vytvořil pro letošní turné Fever Ray - včetně laserů a pro Skandinávii neodmyslitelných pokojových lamp. 

 

Právě se děje

Další zprávy