Kabáti jsou na Corridě. Pozdě, ale přece

mor
7. 12. 2006 0:00
Praha Po třech letech vydávají Kabáti nové album. Jmenuje se Corrida a dosud si jej předobjednalo čtyřicet tisíc lidí. UVNITŘ: VIDEO
Foto: Aktuálně.cz

Corrida po týdnech odkladů nakonec vyjde tento pátek. Nahrávání už jedenáctého alba v řadě začalo letos na jaře a podle původních plánů se na trhu mělo objevit už v září. Možný důvod, proč se kapele podařilo nedodržet termíny o několik měsíců?

"Do studia jsme nechodili společně, radši na střídačku a každej sám! Protože když se sejdeme všichni, tak se hned ožerem a nic neuděláme," popsala natáčení kapela v tiskové zprávě.

Všechny texty na Corridu obstaral tradičně Milan Špalek. S hudbou mu pomáhali spoluhráči Ota Váňa a Tomáš Krulich. Na kvalitu zvuku a zpěv Pepy Vojtka dohlížel producent Milan Cimfe.

Právě kvůli Špalkovým textům, které jsou  poznávacím znamením Kabátu - se prý vydání desky zdrželo. "Jenže napsat sto padesát textů a neopakovat se je stále těžší," míní Špalek, autor zlidovělých songů Colorado nebo Pohoda.

Foto: Aktuálně.cz

Deska, která má díky přebalu připomínat starou knihu, nakonec obsahuje kromě toho nejdůležitějšího - jedenácti nových skladeb - i ilustrace Martina Zhoufa.

"O každý ilustraci jsme se bavili dlouho. Chtěli jsme totiž, aby přesně vystihovaly obsah textů," komentuje Špalek spolupráci se Zhoufem, který kolorovanou perokresbu vytvořil ke každé ze skladeb. Podobně jako Petr Urban před třinácti lety k desce Děvky ty to znaj.

Prvním singlem z nového alba je stejnojmenný song Corrida. Ke druhému singlu Burlaci nedávno dokončil videoklip režisér F. A. Brabec a klip se již od začátku prosince objevuje v televizním vysílání.

Jak Kabáti točili nový klip se podívejte ZDE

Foto: Oficiální stránky

"Deska se jmenuje podle písničky, kterou jsme měli hotovou jako první. Corrida - zkrátka údernej název, má dvě ,,R" a to je prostě parrádní," vysvětlují Kabáti.

Infobox

SKLADBY NA ALBU CORRIDA

1. Intro
2. Corrida
3. Burlaci
4. Kostlivci
5. Úsměv pana Lloyda
6. Malá dáma
7. Raci v práci (s.r.o.)
8. Virtuóz
9. Buldozerem
10. Joy (bonus)
11. Cesta do Kadaně
12. Kůže líná od Kolína
13. Kdoví jestli

Minulého alba nazvaného Dole v dole se prodalo přes 80 tisíc a hudební vydavatelství EMI hlásí , že novinky Corrida, která je prý syrovější a rockovější než předchozí dvě alba a zní jako Kabát z poloviny 90. let, se už předobjednalo 40 tisíc kusů.

Kabát měl letos na podzim vyrazit na turné, ale kvůli vydání desky, které nabralo víc jak měsíční zpoždění, bylo odloženo na jaro příštího roku. "Chceme se pořádně připravit. To víte, bude to turné po třech letech, tak ho nechceme odfláknout," cítí zodpovědnost Vojtek se Špalkem.

 

Právě se děje

Další zprávy