Iva Frühlingová: Chanson de Pierre je splněný sen

gra
28. 11. 2007 16:05
Zpěvačka vydává novou desku a odpovídala on-line
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Iva Frühlingová právě vydala třetí album pojmenované podle jednoho songu Strip Twist. "Nová deska je o mnoho veselejší, pestřejší a rytmičtější než ty předešlé," odepsala on-line na jeden z dotazů na Aktuálně.cz.

Na desce vrátila ke spolupráci s Jeromem Degeyem, v jedné skladbě hostují Hooverphonic a podařilo se jí nazpívat šansonový duet s Pierrem Richardem.

"Je o holce, co žije s takovým zaopatřeným pánem a ona si půjčí jeho auto a rozseká mu ho, tak se mu omlouvá a aby se nezlobil, tak mu zatancuje strip twist a on se tím pádem uklidní. Pak se pro změnu líbá s jeho kámošem, tak mu zase zatančí strip twist," vysvětluje název titulního songu a desky.

"Protože to, že děláš hudbu a texty, je takový dušení svlíkání se a zároveň twist. Kdokoliv desku bude poslouchat, tak zjistí, že je veselejší, takže vlastně sranda."

První singl Waterbed už hraje v rádiích. Klip k němu se točil v prostředí jihočeského zámku Bechyně podle scénáře, který si zpěvačka sama napsala. Prý chtěla video ve stylu Marie Antoinetty plné kostýmů a atmosféry té doby.

Rodačka z Litvínova, která žila osm let v Paříži, natáčela nové album opět ve Francii. Bylo jí čtrnáct, když vsadila na kariéru modelky a vydala se do Paříže. Možná proto má její pop jednu neoddiskutovatelnou vlastnost, která se u nás často neslýchá - šarm.

V šestnácti založila ve Francii kapelu, ve dvaceti letech vydala první singl Ou tu veux o pár měsíců později desku Litvínov, následoval singl La Muerte. V roce 2004 vydala Litvínov v Česku a za její prodej získala zlatou a pak i platinovou desku.

Odpovězeno: 28. 11. | 11:06Autor: gunn

Otázka: zdravim, co rikatwe ceskemu poprcoku, ze je to slovansky uknourany patos?

Iva Frühlingová: Ahoj zdravim všechny právě jsem dorazila. Hned odpovím na první otázku. U nás jsou kapely a umělci, které mám fakt ráda. Mezi ně patří Anna K, Dan Bárta, Bratři Orfové atd...

Odpovězeno: 28. 11. | 11:08Autor: Martin

Otázka: Těšíme se na zajímavou nahrávku, v té spleti českého showbussinesu konečně něco svojeho. Ivo díky obě předchozí CD milujeme, takže jen tak dál.Líbí se Vám hudba z filmu Amélie....? Děkuji za odpověď.

Iva Frühlingová: Děkuji za komliment. Hudba z Amélie se mi líbí moc stejně jako film, který má čestné místo v mé sbírce DVD.

Odpovězeno: 28. 11. | 11:12Autor: Michal-student VS

Otázka: Ahoj Ivo, jsi opravdu sympaticka, roztomila, hezká "jezis co to pisi". Ale jak se rika co na srdci to na jazyku, promin. Chtel jsem se zeptat:
1)Jaka byla spoluprace s Pierrem Richardem?
2)Jaky darek si prejes k Vanocum a mas Vanoce rada?
Dik za odpovedi a preji moc uspechu nejen s novou deskou

Iva Frühlingová: Děkuji vy jste také sympatičtí :) Spolupráce s Pierrem byla neuvěřitelná. Je to charismatický člověk, velká osobnost, opravdový profesionál a přitom hrozně skromný. Vánoce samozřejmě ráda mám. Jaký si přeju dárek logicky neprozradím, ale sama už jsem si jeden nadělila... :)

Odpovězeno: 28. 11. | 11:16Autor: red

Otázka: tak jak to bylo s tim pierrem? vypravejte :-)

Iva Frühlingová: :) s Pierrem se mi prostě splnil sen. Jelikož miluji francouzské filmy a herce, a Pierre Richard patří mezi ně, tak jsem byla moc ráda, když přijal moje pozvání a natočil se mnou duet. Jmenuje se La Chanson de Pierre:)

Odpovězeno: 28. 11. | 11:17Autor: olin

Otázka: ja se takx hci zeptat na tu ceskou scenu? kdo se vam libi a kdo ne?

Iva Frühlingová: :) před chvílí jsem to napsala mrkni na to...

Odpovězeno: 28. 11. | 11:19Autor: hanka

Otázka: pisete texty radej ve francouzstine nebo cestine? nebo si to prekladate?

Iva Frühlingová: Jelikož jsem ve Francii žila osm let je to pro mě druhý nejpřirozenější jazyk. Francouzky tedy i přemýšlím(pokud jsem ve Francii) a proto se mi v obou dvou jazycích píše stejně.

Odpovězeno: 28. 11. | 11:20Autor: ee

Otázka: Co to je za zpěv.. vždyť vy nezpíváte, vy spíš rapujete a jeste falešně.. Ve francouzštině to možná zní zajímavě, ale česky.. hrůza.. Vy jste nechodila na nějaké hodiny zpěvu???

Iva Frühlingová: to je otázka názoru :)na hodiny zpěvu jsem chodila a chodím tam dodnes...

Odpovězeno: 28. 11. | 11:22Autor: tom

Otázka: jak byste sama charakterizovala svou nmovu desku. nejaky prekvapeni?

Iva Frühlingová: Nová deska je o mnoho veselejší, pestřejší a rytmičtější než ty předešlé. Mám z ní obrovskou radost. Pracovala jsem na ní se stejnými lidmi jako na mé první desce Litvinov. Celá deska pro vás doufám bude překvapením :)

Odpovězeno: 28. 11. | 11:23Autor: bats

Otázka: Bonjour,
Allez-vous faire une tournée en France? et ce que votre nouvel album sera-t-il vendable en France.
Merci et bonne chance.

Iva Frühlingová: J espere :-)

Odpovězeno: 28. 11. | 11:27Autor: nelinka

Otázka: Prý jsi se první kapele vnutila.. je to pravda?

Iva Frühlingová: Hudbu jsem od malicka milovala. Jednoho dne jsem potkala kluka, ktery mi vypravěl o sve kapele a ja na to s nadsenim,ze se chci prijit podivat na zkousku,pak jsem je prosila, jestli si s nimi mohu zaspivat nejake vokaly,pak jednu pisnicku,pak dve,az jsme natocili demacek a ja ho sla nabizet ruznym producentum. Zbytek uz mozna znate...:)

Odpovězeno: 28. 11. | 11:28Autor: Honza

Otázka: Byl jsem na jare na vasem koncertu a byl uzasny. Chystate v nejblizsi dobe nejake vystoupeni? Mate nejake tetovani nebo piersing? Pokud ne, tak je to jen a jen dobre. Preju hodne dalsich krasnych pisni.

Iva Frühlingová: :))) Budte v klidu žádné tetování ani piersing nemám a nemám dokonce ani propíchlé uši.:) Na jaro chystáme turné po republice a myslím, že se máte opět na co těšit. :)

Odpovězeno: 28. 11. | 11:33Autor: julek

Otázka: poslouchaji francouzi hodne jinou muziku nez zbytek evropy? a nechtela byste udelat desku s air? nebo justice? tanecni?

Iva Frühlingová: jasně chtěla, domluvíte mi schůzku? :) ve Francii je hudební scéna trochu jiná, mám pocit, že jde spíš o poslech než o zábavu. Lidé tam hodně řeší texty, hru se slovy atd. Navíc Francouzi jsou velcí vlastenci, tak se tam například v rádiích hraje více domácí muziky než u nás...

Odpovězeno: 28. 11. | 11:36Autor: roman9

Otázka: libi se vam v cesku, neprijde vam to oproti evrope hodne uzavrene a zavistive?

Iva Frühlingová: Přijde, ale to nemůžu napsat:)))) dělám si srandu, za ty dva roky co tu žiju jsem si zvykla a jsem tady moc ráda...

Odpovězeno: 28. 11. | 11:38Autor: parket

Otázka: ahoj ivo. nova deska je pry veseljesi. jde to z tebe, nebo jsi podlehla veselemu retru?

Iva Frühlingová: ahoj :) protože jsem tuhle desku připravovala s mým hodně dobrým kamarádem, jak už jsem psala, spolupracoval se mnou i na první desce, byla práce ve studiu radost a doufám, že to je znát i z desky...

Odpovězeno: 28. 11. | 11:40Autor: Pavel

Otázka: Dobrý den, Ivo, jíte na Štědrý večer kapra (rybu)? Jinak přeji hodně úspěchů a hezké Vánoce.

Iva Frühlingová: Dobrý den, děkuji a přeju hezké vánoce i Vám. Ryby bohužel od malička nejím, takže na Štědrý den máme doma vepřové řízky a klobásy:)

Odpovězeno: 28. 11. | 11:41Autor: Krajčo

Otázka: Ivo, zajdeš se mnou na pivo?

Iva Frühlingová: jasně :)

Odpovězeno: 28. 11. | 11:44Autor: juu

Otázka: je bratri orffove se vam libej, tak s nima neco udelejte - ve stylu roisin nebo goldfrapp

Iva Frühlingová: s bratry Orfovými jsem spolupracovala na mé předchozí desce Babydoll. Možná znáte píseň Věřím...Ráda s nimi zase něco natočím a uvidíme co z toho vzejde :)

Odpovězeno: 28. 11. | 11:46Autor: Markéta

Otázka: Dobrý den, chci se zeptat, jak se odlišuje Vaše nové album od těch dalších ostatních? Děkuji. Ať se se dobře prodává.

Iva Frühlingová: :) dobrý den, na to už jsem odpovídala, tak se podívejte...

Odpovězeno: 28. 11. | 11:47Autor: Markéta

Otázka: Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se liší Vaše nová deska od těch předchozích? Jsou tam nějaké novinky? Děkuji.

Iva Frühlingová: :) koukněte na předchozí odpovědi

Odpovězeno: 28. 11. | 11:48Autor: Štěpán

Otázka: Ahoj Ivo. Tuhle jsem zkouknul tvůj duet (resp. ukázku) s Pierrem R. Obdivuji tě. Nejen pro tvé hudební nadání, ale i pro tvé naprosto upřímné vystupování v TV pořadech. Nikdo není dokonalý, ale pokud někdo takový skutečné existuje, nemáš k němu daleko.Potřebuji učitelku francouzštiny - co ty na to?

Iva Frühlingová: :) jasně díííky, přijď zítra ve 3 :)

Odpovězeno: 28. 11. | 11:52Autor: Petr@Petr

Otázka: Ahoj Ivo, zajímalo by mě co teď frčí ve Francii z francouzské hudby a hraje se tvá hudba ve fr.rádiích? a klipy v TV? Předpokládám, že stejně jako u nás je ve FR státní rozhlas a televize a pak privátní média_tak kdybys porovnala, kde je snažší se prosadit...dík, ať se daří!

Iva Frühlingová: ahoj když jsem ve Francii začínala, tak tam mé písničky hráli. Teď když žiju v Čechách, tak je to jiné, ale plánuji se tam na čas podívat...Jinak ve Francii frčí Benjamin Biolay s jeho novou deskou Trash YeYe nebo Vanessa Paradis...

Odpovězeno: 28. 11. | 11:53Autor: maco

Otázka: Jste moc hezka. Fakt kocka.

Iva Frühlingová: :-) Diky moooc

Odpovězeno: 28. 11. | 11:56Autor: Radka

Otázka: Dobrý den Ivo, počítáte prosím ve Vašem
turné příští rok i s Jabloncem n.N.?
Váš koncert tady v létě byl super.
Poslouchám Vaše písničky společně s dcerami Sandrou a Terezou, moc se nám líbíte, mějte se krásně a hezké Vánoce

Iva Frühlingová: Moc dekuju :-) pozdravujte dcery. S turne jeste presne nevim...zacneme to v nejblizsi dobe resit,ale urcite si mesta koncertu budete moci precist na mych internetovych strankach www.ivaf.cz

Odpovězeno: 28. 11. | 12:04Autor: Bublina

Otázka: Dobrý den, moc se mi líbí vaše písničky. Chystáte nějaké vánoční turné? A jak se připravujete na Vánoce? Děkuji a mějte se hezky.

Iva Frühlingová: Dobry den. Dekuji. Turne bude az na jare, tak se mam aspon na co tesit :-) Na vanoce budu s maminkou v Litvinove. Tak vsem preji stastne a vesele vanoce a hezky novy rok. Mejte se a dekuji za otazky.
Iva Fruhlingova

 

Právě se děje

Další zprávy