Gringos, pozor! Do Prahy míří Delinquent Habits

jps
10. 6. 2007 11:30
Tequila, trumpety a beaty! Latino hip-hopeři se vrací

Praha - V hlavním městě se představili již několikrát a prosluli mimo jiné velmi nevázanou pódiovou show. Češi je milují i proto, že se rádi s publikem dělí o litry tequily, která při jejich koncertech teče proudem.

Původem chicagští hip hopoví pořízci prosluli především energickou fůzí důrazného a melodického rapu dokořeněného o řadu latino prvků, nejčastěji výrazně melodických trumpet.

Debutovali v roce 1996 eponymní deskou, na které se producentsky podílel Sen Dog z Cypress Hill, zásadnější průlom ale znamenaly až dvě následující alba, Here Come The Horns a především Merry Go Round z roku 2001 s podmanivým hitem Return of the Tres.

Na Merry Go Round navíc přikrášlili svůj výrazný, energický a taneční hip hop ještě navíc jemnými nuancemi zvukové psychedelie, jako by ze silné mexické tequilly přesedlali rovnou na halucinogenní mezcal.

Stylová láhev s tequilou zdobí i přebal zatím posledního alba, loňské desky New and Improved, která bude tvořit základ jejich pondělního koncertu v pražském Lucerna Music Baru. Divoký latino-večírek začíná ve 21 hodin. Pražský koncert je součástí jejich evropského turné, v jehož rámci zahrají na ve více než dvaceti městech.

 

Právě se děje

Další zprávy