Giorgio Moroder mládne. Připravuje album s Lady Gaga

Kultura Kultura
27. 1. 2015 15:44
Čtyřiasedmdesátiletá popová ikona se podílí na produkci nového alba Lady Gaga a chystá se na jaře vydat i vlastní album s titulem 74 je nových 24!
Giorgio Moroder, ikona osmdesátkového popu.
Giorgio Moroder, ikona osmdesátkového popu. | Foto: Giorgio Moroder

Praha - Giorgio Moroder, matador filmové hudby a diskotékových kolovrátků z 80. let, se ve čtyřiasedmdesáti letech pouští do dalších „mladistvých“ kousků. Produkuje album pro Lady Gaga a plánuje svůj vlastní debut.

Poslechněte si nový song Giorgia Morodera z chystaného alba 74 je nových 24.
Poslechněte si nový song Giorgia Morodera z chystaného alba 74 je nových 24.

Italský skladatel a hudební producent chce dál posilovat svůj vliv na současnou populární hudbu a kromě spolupráce s Kylie Minogue a Britney Spears se vrhá do tvorby s americkou popovou bohyní Lady Gaga. Sejít se ohledně jejího pátého studiového alba se měli už minulý týden.

„Bohužel jsem onemocněl. Až se vrátím do studia, budu zřejmě hodně překvapen. Zatím mám totiž jen základní basové a klavírní linky. Zároveň nemám vůbec představu o tom, jakým způsobem je zvyklá nahrávat,“ uvedl Moroder pro server Popjustice.

Moroder není jediným producentem tohoto alba. Zpěvačka nadále spolupracuje i se švédským producentem a skladatelem vystupujícím pod jménem RedOne, který je podepsaný pod většinou jejích písní.

Po třiceti letech přišel Moroder také s myšlenkou natočit vlastní sólové album a vytěžit tak maximum z jeho loňského návratu do byznysu s populární hudbou, který odstartovala spolupráce s francouzskými Daft Punk.

„Bylo by neuvěřitelné, kdyby se mi podařilo Lady Gaga přesvědčit, aby nahrála i jednu píseň pro mé sólové album. Ideální by bylo, abychom nahráli song, který se bude hodit na mé album a nebude nutně muset být na jejím,“ řekl Moroder v rozhovoru pro Popjustice.

Jeho debut ponese titul 74 je nových 24! odkazující k producentovu věku a pozici v populární hudbě. Podílí se na něm Kylie Minogue, Britney Spears, Mikky Ekko či Foxes a Sia. Album legendy diska vyjde letos na jaře.

 

Právě se děje

Další zprávy