George Michael se vrací s albem Symphonica

Kultura Kultura
21. 1. 2014 11:30
Legenda britského popu vydává dlouhohrající desku po dlouhých devíti letech od alba Patience.
George Michael.
George Michael. | Foto: Aktuálně.cz

Praha, Londýn - Zpěvák George Michael se vrací. Poté, co byl hned dvakrát hodně blízko smrti, když přežil v roce 2011 bitvu s pneumonií i loňskou nehodu na dálnici, vydá po dlouholeté tvůrčí odmlce letos 17. března album Symphonica.

Michael je nahrál během svého čtrnáctiměsíčního světového turné v letech 2011-2012.

George Michael Live 2013
George Michael Live 2013 | Video: Kultura

Album slibuje celou řadu hudebních lahůdek, mezi kterými nechybí dávné hity i několik coververzí. Půjde například o legendární “The First Time Ever I Saw Your Face“ od Ewana MacColla, “Idol“ z repertoáru Eltona Johna či píseň “Let Her Down Easy“ původně od Terence Trent D‘Arbyho.

Na albu bude v běžné verzi 14 písní, v deluxe edici ještě tři navíc.

Symphonica je posledním albem, které produkoval Phil Ramone. Majitel 14 Grammy, který dříve pracoval i s Frankem Sinatrou, Steviem Wonderem, Bobem Dylanem, Rayem Charlesem, Arethou Franklin a dalšími, zemřel v březnu 2013 ve věku 79 let. S Michaelem vydal už desku z roku 1999 Songs from the Last Century.

Fanoušci George Michaela si můžou od pondělí 20. ledna zdarma stáhnout orchestrální verzi skladby Praying for Time ze zpěvákova webu. Oficiální singl Let Her Down Easy vyjde 17. března i s videoklipem od režiséra Vaughana Arnella.

Symphonica bude první dlouhohrající deskou George Michaela od Patience z roku 2004.

George Michael je jedním z nejúspěšnějších britských interpretů popové historie. Během dosavadní kariéry (ať už v duu Wham!, tak i na sólové dráze) prodal více než 120 miliónů desek.

 

Právě se děje

Další zprávy