Ewa Farna: Dárky spíš dávám. Je to great

Klára Pekárková
24. 12. 2006 10:00
Rozhovor - Showbizz.cz  o Vánocích splnil přání fanynce Ewy Farne, která chtěla se zpěvačkou udělat rozhovor.

Třináctiletá Ewa je čerstvou držitelkou Českého slavíka v kategorii Objev roku. Její pop-rockový hit Měls mě vůbec rád z debutové desky se drží už osmý týden v desítce nejhranějších skladeb v českém éteru. Bydlí v Třinci, a tak odpovídala po e-mailu.

Moc ti přeju Slavíka. Jaký to tam bylo? S kým ses viděla?
Děkuju. Bylo to tam skvělý. Všechno takové honosné, krásné, obrovské. Byla to zatím nejlepší akce, na které jsem mohla být. Viděla jsem se s Karlem Gottem,  Anetou Langerovou, Lucii Vondráčkovou i Matějem Rupertem.
 
Jak ses dostala ke zpívání?
Dovedli mě k tomu rodiče. Chodila jsem na různé soutěže a tak. Na jedné mi nabídl spolupráci pan Wronka, který je mým manažerem, tak se to všechno stalo.
 
Tvůj singl Měls mě vůbec rád boduje v hitparádách, hrajou ho na dýzách a všichni si ho zpíváme, i kluci. Co na to říkáš?
No je to samozřejmě bezva pocit! Jsem moc ráda, že se to lidem líbí. Fakt moooc krásný.

Jak se ti točil videoklip?
Nejdřív se vymýšlel scénář. Klip se pak točil jeden den v Praze a byl to moc hezký zážitek. Spolupracoval se mnou celý tým odborníků, kompars, maskérky, vizážista, režisér a ... spousta techniky. Park byl pro ten den pronajatý jen na točení. Byla to moc fajn zkušenost.

Foto: Aktuálně.cz
 
 
Bylas v Esu, jak se ti to líbilo? Co říkáš na Leoše Mareše?
Eso byla samá sranda! Leoš Mareš byl fakt moc milý a fajn. Prostě zábava. Atmosféra byla hodně uvolněná žádná křeč, tréma nebo podobně. A k tomu jsem se tam sešla i s Romanem Lasotou, se kterým se známe, takže super! Moc příjemné natáčení.
 
Co na tvůj úspěch říkají rodiče a kamarádi?
Kamarádi jsou pořád stejní, takže v pohodě. Je to možná divné, ale já s kamarády řeším zcela jiné, normální záležitosti než mou "kariéru". Samozřejmě, že se zeptají, jaké to tam bylo, ale každý z nás má svoje starosti a radosti, a tak neřešíme jenom mně. Zatím necítím nějakou závist. Rodiče mi vycházejí vstříc stejně jako učitelé, takže je to moc fajn.
 
Škola a kariéra. Jak obojí zvládáš?
Jak říkám,díky skvělým učitelům fakt v poho. Zatím se to dá zvládnout. Ráda bych ale podotkla, že je to také díky přístupu mého producenta, který chápe, že prioritní je pro mě škola, a tak tomu můj harmonogram koncertů, natáčení nebo focení přizpůsobuje.
 
Foto: Aktuálně.cz

Až skončíš základní školu, kde bys chtěla dál studovat?
Asi půjdu na polské gymnázium do Českého Těšína.
 
Co bys chtěla dělat za 10 nebo 15 let?
To ještě opravdu nevím. Stejně jako jsem před rokem netušila, že budu tam, kde jsem dnes, stejně tak nemohu tušit, co bude za 10 let. Budu se snažit dělat mnoho proto, abych mohla zpívat, protože mně to moc baví, ale pak to už nechám na osudu. Jestli budu zpívat nebo budu třeba chemik, učitel nebo uklízeč to nevím, ale přála bych si, abych svou profesi vždy dělala ráda, ne proto, že musím.Uvidíme jak bude. Vždycky nějak bude.
 
Co ti pomáhá při blbé náladě?
Poslechnout si dobrou muziku nebo vypít horký, ovocný čaj ( ale jen ovocný, jiné nezabírají:) nebo se podívat na roztomilý úsměv mé sestřičky a jsem in great nálada!
 
Co ty a kluci? Jak by měl vypadat tvůj vysněný kluk?
Můj vysněný kluk mě musí prostě něčím zaujmout. Nemám nějaký konkrétní vzor. Třeba blond vlasy,modré oči - to ne.  U mě hlavní roli hraje charakter, takže bych ho musela víc znát. Máme ve třídě mezi holkama takovou platonickou lásku, a to je Johnny Depp.:)
 
Jak trávíš Vánoce?
Budu samozřejmě doma s rodinou. Budeme mít kapříka (kterého nejím) a spoustu jiných tradičních dobrot. Budeme se dívat na  pohádky, zpívat koledy, no a  jasně, že dárky nesmí chybět. Takže Vánoce budou hezké jako každý rok. 26.už budu ale vystupovat
 
Stihlas nakoupit vánoční dárky?
Mám všechny. Naštěstí. Vždycky kdy přijde čas na dárky, tak mám mnohem větší radost dárky rozdávat, než je dostávat. Je to bomba, když dostanu nějaký super dárek, ale víc mě bere sledovat reakce, jestli moje volba byla správná.
 
Co sis přála od Ježíška?
Neřeknuuuuuu.....
 
K Vánocům obvykle patří sníh. Závodně lyžuješ. Jaký byl tvůj největší úspěch?
Já lyžuju, protože mě to baví, udržuji si kondičku a v klubu mám moc prima kamarády. Na lyžích moc nevyhrávám. Kdybych chtěla vyhrávat, tak bych musela mít talent ( a to moc nemám) a dřít a chodit pravidelně na tréninky - a to já moc nedělám. Pár medailí, pohárů a trofejí ale samozřejmě doma mám. Jsou hlavně ze školních nebo oblastních závodů. Mojí kamarádi z klubu jezdí třeba i na mezinárodní nebo republikové závody, tam já se nikdy nedostanu. Jednoduše, police na ceny za zpěv je mnohem větší než ta na lyžařské.
 
A co si přeješ do nového roku?
Určitě hodně zdraví, to je nejdůležitější. Supervěrné kamarády, štěstí nejen ve zpívání, vynikající  známky ve škole a pohodu. A to přeju tobě i Vám všem!

 

Právě se děje

Další zprávy