Elektronické beaty vyrážejí na turné. Start v Praze

jps
24. 5. 2007 11:00
Festival nabídne Ohm Square nebo formaci N.O.H.A.
N.O.H.A.
N.O.H.A. | Foto: Aktuálně.cz

Praha Putovní elektronická show projede Českem. Electronic beats club tour nabídne největším městům mimo jiné Ohm Square, formaci N.O.H.A. nebo britského drum'n'bassového průkopníka Simona Basslina Smithe.

Těžko odhadnout, kdo je větším lákadlem. Noise of Human Art aka N.O.H.A. nebo Ohm Square?

V 90. letech platili Ohm Square spolu s Liquid Harmony a Ecstasy of Saint Theresa mezi nejvýznamnější a nejzajímavější jména tehdy se rodící elektronické klubové scény. Za deset let se posunuli od junglovými rytmy obehnaného experimentálního popu k důmyslnému průsečíku všech možných stylů; pomalu odkládají elektronické mašinky a zaměňují je za "živé"nástroje.

Foto: Aktuálně.cz

Jejich koncert bude znamenat návrat k živému hraní po poměrně dlouhé době; a co víc, slibují koncertní ochutnávku nového materiálu, který by se měl objevit na připravované desce. Zatím poslední album Love Classics vydali Ohm Square v roce 2005.

N.O.H.A. je formace Filipa Nohy, saxofonisty pocházejícího sice z Prahy, ale tvořícího převážně v Německu v rámci kosmopolitní komunity umělců. Na aktuálním čtvrtém albu Dive In Your Life nabízí svůj klasický mix elektronické hudby s jazzovými motivy a  často i latino rytmy, to vše dochucené hlasy španělské zpěvačky Minervy Diaz Perez a newyorského rappera Chevyho.

Dvě naživo hrající formace doplní několik dýdžejů, mimo jiné Ladida, Josef Sedloň, Katcha nebo Jan2. Asi největší pozornost ale bude mezi nimi poutat Brit Bassline Smith; ten se od raveu z počátku 90. let propracoval mezi nejvášnivější propagátory stylů jungle a drum´n´bass.

Turné začíná ve čtvrtek 24. května v pražském Lucerna Music Baru, pokračuje den na to v brněnské Flédě a 26. května končí v ostravském klubu Fabric.

 

Právě se děje

Další zprávy