Benátská noc usilovala o Amy Winehouse. Byla však drahá

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 7. 2011 12:59
Jednání ztroskotala na vysokých finančních požadavcích.
Foto: Reuters

Praha - Pořadatelé 19. ročníku festivalu Benátská noc, který začne v pátek v Malé Skále na Jablonecku, usilovali prý o účast zesnulé Amy Winehouse. Jednání s kontroverzní britskou zpěvačkou však ztroskotala na vysokých finančních požadavcích; , podobně jako v případě uvažovaného vystoupení na královehradeckém Rock for People. Za exkluzivní vystoupení na Benátské noci požadoval management zpěvačky 450 000 eur.

Jednou z největších hvězd třídenního festivalu bude letos americká skupina Dream Theater, která vystoupí hned v pátek. Zahraniční hvězdou sobotního programu bude německé trio Scooter. Na festivalu se na nově umístěných pódiích představí mimo jiných Lucie Bílá, Nightwork, Chinaski, Eddie Stoilow, Aneta Langerová či David Koller.

Akce oficiálně začíná v pátek v pravé poledne, ale už ve čtvrtek pro nedočkavé návštěvníky zahrají Folimanka blues, 05&Radeček či Bára Zemanová. Podle zpráv z předprodeje by na festival mohlo dorazit zhruba stejné množství lidí jako loni, kdy na Benátskou noc zavítalo rekordních 30 000 lidí.

Do 28. července zaplatí zájemci za permanentku 1290 korun, za jednodenní vstupenku 890 korun; za VIP vstupenku, která zahrnuje přístup do dvoupatrového stanu, VIP bar, samostatné sociální zařízení, dárek na uvítanou a přednostní odbavení 2200 korun.

Pro návštěvníky se podařilo zajistit kyvadlovou dopravu mezi Prahou a Malou Skálou. Autobusy budou vyjíždět z Černého Mostu až do areálu na Malé Skále a pak v nočních a ranních hodinách zpět do Prahy. Pořadatelé také jednají o zajištění spojení mezi Libercem a Jabloncem.

Kemp bude pro zájemce otevřen tradičně od čtvrtka až do pondělí 1. srpna. Letos bude nadstandardně vybaven. Stanový areál, který organizátoři připravili, nabídne toalety a sprchy s teplou vodou, ale také osobní trezory, půjčovnu sportovního náčiní nebo hřiště. Přímo v areálu kempu vyroste velkokapacitní restaurace a kavárna s non-stop provozem.

Informace na www.benatskanoc.cz

 

Právě se děje

Další zprávy