Aneta Langerová zase posvítí nevidomým

Jitka Gráfová
16. 11. 2006 0:00
Praha - Nedávno se singl Anety Langerové prodával na ulicích, dnes první superstar osloví diváky u obrazovek. Opět pro nadaci Světluška.
Foto: Oficiální stránky

Během koncertu, který bude živě přenášet Česká televize a Český rozhlas 1 Radiožurnál, vystoupí kromě patronky projektu kapela Hradišťan a Jiří Pavlica, Michal Hrůza a nevidomé děti.

"Koncert je poděkováním všem dobrovolníkům a dárcům, díky nimž může Světluška v průběhu roku svítit na cestu těm, kteří to nejvíce potřebují," uvedla ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Martina Kaderková.

Provede jí Jaroslav Dušek a od narození nevidomá Alena Schutová. Během přímého přenosu diváci uvidí, jak pomohly peníze shromážděné v předešlém ročníku sbírky.

Foto: Oficiální stránky

Loni koncert oslovil 165 tisíc diváků, kteří se rozhodli poslat Světlušce dárcovskou SMS. Za necelou hodinu a půl se nashromáždilo téměř 5 milionů korun. Fond rozdělil výtěžek mimo jiné na mluvící počítače, optické lupy, osobní asistenci, vodicí psy a další projekty, které pomáhají nevidomým žít kvalitnější živost.

I letos mohou diváci během koncertu posílat Světlušce dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87777 a přispět tak 30 korunami. Po celý rok je také otevřeno sbírkové konto deset devítek: 99999 99999 / 0100. Během večera budou předány i symbolické šeky.

Aneta Langerová nedávno nazpívala s nevidomým třináctiletým Radimem Vojtkem benefiční singl s Písní pro Světluška. Pět tisíc dobrovolníků ho za sto korun nabízelo v ulicích více než 300 měst a během dne prodali téměř 15 tisíc kusů.

 

Právě se děje

Další zprávy