Andělské nominace ovládl Kabát a Kryštof

gra
9. 2. 2007 13:36
Praha - Je možné, že Richard Krajčo bude v polovině března předávat sošku Anděla sám sobě. A to hned čtyřikrát. UVNITŘ: SEZNAM NOMINACÍ
Foto: Aktuálně.cz

Večer, který bude moderovat právě frontman skupiny Kryštof, může přinést i řadu dalších překvapení. Například kritikou dosud nepříliš příznivě přijímaní Kabáti mají hned čtyři nominace, mimo jiné i na skupinu roku.

SEZNAM
Autor fotografie: Aktuálně.cz

SEZNAM



SKUPINA ROKU

Divokej Bill
Kabát
Kryštof

OBJEV ROKU
Ewa Farna
Gipsy.cz
The Prostitutes

ALBUM ROKU -
POP & DANCE

Hapka & Horáček -
Strážce plamene
J.A.R. - Armáda špásu
Kryštof - Rubikon

ALBUM ROKU -
ROCK

Kabát - Corrida
Wanastowi Vjecy -
Torpédo
Wohnout - Polib
si dědu

ZPĚVAČKA ROKU
Anna K.
Lenka Dusilová
Helena Zeťová

ZPĚVÁK ROKU
Dan Bárta
David Koller
Matěj Ruppert

SKLADBA ROKU
David Koller
-
Nic není
nastálo
Kryštof - Rubikon
Wanastovi Wjecy -
Otevřená zlomenina
srdečního svalu

VIDEOKLIP ROKU
P.  Bende - Nad horů svítá
Buty - Pusinka na prdel
Divokej Bill - Čmelák
Nohavica & Kirschner
- První noc v novém bytě
Support Lesbiens
- English Stereo
Visací zámek
- Známka punku

UDÁLOST ROKU
Colours of Ostrava
M. Pavlíček - Beatová síň slávy
United Islands of Prague

DVD ROKU
Iva Bittová - Superchameleon
M. Pavlíček - Beatová síň slávy
Vypsaná fixa - Před náma jedeme my

V této kategorii se o vítězství tak poperou se skupinou Kryštof a Divokej Bill. Šanci stát se Objevem roku má Ewa Farna, Gipsy.cz nebo The Prostitutes.

Úspěšní v nominacích byli i David Koller a autorské duo Petr Hapka a Michal Horáček, kteří byli nominováni celkem třikrát.

Foto: Lukáš Bíba

V kategorii Album roku - Pop & Dance byli nominováni Hapka & Horáček s albem Strážce plamene, J.A.R. a jejich Armáda špásu a Kryštof s Rubikonem. V kategorii rocku to bude Kabát s albem Corrida, Wanastowi Vjecy s Torpédem a Wohnout s albem Polib si dědu.

Sošku v kategorii zpěvačka má šanci si odnést Lenka Dusilová, Helena Zeťová nebo Anna K. V mužské kategorii se strhne boj mezi Danem Bártou, Davidem Kollerem a Matějem Ruppertem.

Foto: Aktuálně.cz

Skladbou roku se stane Nic není nastálo od Davida Kollera, Rubikon od skupiny Kryštof nebo Otevřená zlomenina srdečního svalu kapely Wanastovi Wjecy.

Ceny budou uděleny v sobotu 17. března v ČEZ Aréně v Ostravě.Ceremoniál bude v přímém přenosu vysílat ČT1 a Český rozhlas 1 Radiožurnál. Už o dva dny dříve se v ostravském klubu Boomerang uskuteční předávací ceremoniál žánrových cen.

Foto: Lukáš Bíba

Součástí doprovodného programu bude 16. března série koncertů, které se uskuteční na řadě míst Česka. V ČEZ Areně se představí řada nominovaných. Aneta Langerová zde představí nový singl.

Osloveno bylo 587 lidí z branže a médií, o nominacích nakonec rozhodlo 302 akademiků; žánrové ceny pak vybírají odborníci, oproti loňsku přibyla kategorie ska a reggae. Šéfem  Akademie populární hudby je Petr Šiška - jeho agentura Petarda Production Anděly organizuje.

Loni se sošky Andělů předávaly v pražském hotelu Hilton.Velkým překvapením byla kategorie zpěváků, kdy po sedmi letech sestřelil z prvního místa Dana Bártu zpěvák Petr Kolář. Po dvou cenách si odnesli Clou, Lenka Dusilová a Monkey Business.

 

Právě se děje

Další zprávy