AC/DC konečně ve studiu. A frontman Johnson láká i na turné

Kultura Kultura
18. 2. 2014 12:49
AC/DC dostávají vlastním slovům. Slibovaná deska bude. A stejně tak světové turné oslavující 40 let od vzniku hardrockové legendy. Dveře studia rozrazí v květnu.
Brian Johnson a Angus Young z AC/DC.
Brian Johnson a Angus Young z AC/DC. | Foto: Profimédia

Palm Beach - Už jen pár měsíců si budou muset příznivci rockových obrů AC/DC počkat na následovníka celosvětově úspěšné desky Black Ice. Do studia se totiž rockeři vrátí v květnu, navnadil frontman Brian Johnson v rozhovoru pro floridskou rádiovou stanici.

Předák formace s více než 200 miliony prodaných alb na světě si s Andym Prestonem, moderátorem rockové stanice Gater 98.7, evidentně padl do noty, díky čemuž prolomil ticho kolem nového data vydání již šestnácté mezinárodní studiové nahrávky: „Budete skutečně první, kdo to bude vědět… Myslím, že do studia půjdeme v květnu ve Vancouveru,“ prozradil zpěvák hardrockových pionýrů.

Podívejte se na koncert AC/DC.
Podívejte se na koncert AC/DC. | Video: Youtube

Od původního data vydání desky však nejen hudební nadšenci mezitím vyměnili kalendáře. „Jeden z našich chlapů byl hodně nemocný, takže jsme nechtěli cokoliv prozrazovat a velmi jsme si střežili soukromí,“ vysvětluje příčinu ročního odkladu nahrávání Johnson. V období po závěru monstrózního dvacetiměsíčního turné k Black Ice se tak příznivcům dostalo jediného rozptýlení v podobě záznamu tří koncertů šňůry Live at River Plate v květnu 2011 a stejnojmenného živého alba v listopadu 2012, prvního po dvaceti letech.

Dojít má i na tehdy slibované turné k loňskému čtyřicetiletému výročí založení kapely. „Asi se pokusíme uspořádat čtyřicet vystoupení, čtyřicet show jako díky fanouškům za jejich nehynoucí oddanost,“ naznačuje koncertní budoucnost frontman skupiny, jmenované do Rokenrolové síně slávy. Jen pro srovnání – během Black Ice World Tour stihli australští rockeři navštívit 108 měst ve více jak 28 zemích s odhadovaným publikem čítajícím přes pět milionů lidí.

Nadšení z opětovného cestování Brian Johnson neskrývá: „Jak jsem řekl, budeme muset vyjet, ačkoli jsme už v trochu pokročilejším věku. Víte co?! Jsou to čtyři roky (od posledního turné) a opravdu se na to těším.“

 

Právě se děje

Další zprávy