Hledá se divadelní scéna pro diváky starší dvanácti let. Každá metropole ji má, tvrdí radní

ČTK ČTK
20. 9. 2017 9:54
Hlavní město Praha chce vytvořit divadelní scénu pro diváky starší dvanácti let. Kromě kultury ji plánuje využít i k prevenci negativních jevů, například užívání drog. Podle radního pro kulturu Jana Wolfa pro tento záměr připadá v úvahu lokalita Nákladového nádraží Žižkov, holešovické tržnice nebo areál bývalých továren ČKD ve Vysočanech. S konceptem bude pomáhat stávající ředitel dětského divadla Minor.
Představení divadla Minor, jehož ředitel nyní pomáhá s koncepcí scény pro diváky starší dvanácti let.
Představení divadla Minor, jehož ředitel nyní pomáhá s koncepcí scény pro diváky starší dvanácti let. | Foto: Divadlo Minor

Hlavní město Praha hledá novou divadelní scénu, zaměřenou na mládež starší 12 let. S její koncepcí by měl pomoci ředitel oblíbeného dětského divadla Minor Zdeněk Pecháček, který od radního pro kulturu Jana Wolfa dostal za úkol vymyslet koncept, jak zaujmout mladého diváka.

Výhledově by scéna měla sídlit v nové budově, již teď město začne hledat. 

Žižkov, Holešovice, Vysočany

Scéna by podle Wolfa nemusela být přímo v centru, zároveň by s ohledem na zaměření mělo jít spíše o méně tradiční prostor. "Dá se uvažovat o nákladovém nádraží Žižkov, holešovické tržnici nebo bývalé továrně ČKD ve Vysočanech," říká Wolf.

Argumentem pro založení nové scény je mimo jiné i prevence užívání drog. Každá moderní evropská metropole má navíc podle Wolfa jednu celou divadelní scénu, určenou výlučně teenagerům. Na projekt bude možné čerpat evropské peníze.

Původně se jako o takto zaměřené scéně mluvilo o Divadlu Komedie. To by se od příští sezony mělo zařadit pod Městská divadla pražská, i když je stále otevřená možnost jeho rekonstrukce a výběru nového provozovatele.

 

Právě se děje

Další zprávy