Zemřela Annette Charlesová, Cha Cha z Pomády

Kultura ČTK Kultura, ČTK
5. 8. 2011 16:21
Herečka podlehla v 63 letech rakovině plic
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Hollywoodská herečka Annette Charlesová, která se proslavila jako tanečnice Cha Cha DiGregoriová z filmu Pomáda, zemřela ve věku 63 let. Herečka podlehla rakovině plic, kterou u ní nedávno odhalili lékaři.

Smrt Charlesové přišla jen dva měsíce poté, co zemřel další herec z Pomády, šedesátiletý Jeff Conaway. Představitel T-Birda Kenickieho v květnu zkolaboval po předávkování léky Conaway a upadl do kómatu. Jeho rodina později nechala herce odpojit od přístrojů.

Charlesová hrála v 70. letech v několika amerických televizních filmech a seriálech, ale proslavila ji až role v Pomádě. Její postava sice neměla ve filmu příliš prostoru, do paměti se ale zapsala její taneční scéna s Johnem Travoltou při školní taneční soutěži. Coby přítelkyně lídra gangu Škorpionů tady Dannyho (Travolta) odloudila Sandy (Olivia-Newton Johnová).

Po pomádě se objevila v seriálech Magnum, P.I. nebo The Incredible Hulk, na konci 80. let ukončila hollywoodskou kariéru a začala vyučovat rétoriku na Kalifornské státní univerzitě.

Nedávno si podle serveru TMZ začala stěžovat na potíže s dýcháním a lékaři našli na jedné její plíci rakovinný nádor. Herečka nemoci podlehla ve středu v Los Angeles.

 

Právě se děje

Další zprávy