VIDEO Krajčo i s Klusem přiletí na Křídlech Vánoc

Kultura Kultura
13. 9. 2013 10:00
Režisérka Karin Babinská se vrací po šesti letech od Pusinek
Vica Kerekes a Richard Krajčo (Křídla Vánoc).
Vica Kerekes a Richard Krajčo (Křídla Vánoc). | Foto: Falcon

Video - Karin Babinská se po debutových Pusinkách na šest let odmlčela, místo aby rozvíjela potenciál zastřený skromnými produkčními možnostmi. Nyní tedy začíná v podstatě nanovo, s čistým štítem.

Pro svůj comeback si vybrala Křídla Vánoc. Snímek s poměrně nedůvěryhodným názvem i námětem o splněných přáních, který by za normálních okolností jen těžko vzbudil zájem.

To by se ale nesměla stát věc zcela nevídaná, a sice nesměl by být vypuštěn český trailer, jenž skutečně na film láká, namísto aby odrazoval!

Čtěte také
Český film žije v krabici, říká Karin Babinská

Dějově se sice nedozvíme mnoho, obrazově na nás ale okamžitě dýchnou záběry, jež nepůsobí typicky poloprázdným dojmem, ale naopak evokují filmařský záměr. Střih do hudby, gradace, atmosféra. Vše zde najdeme, jak má ve správném traileru být.

V rozhovoru pro Aktuálně.cz se Babinská distancovala od tuzemských trendů a naznačila, že zahraniční filmaři jsou jí větším zdrojem inspirace než našinci, stejně jako se pochlubila plánovaným záměrem svůj snímek oživit mnohem více střihy, než u nás bývá běžné.

Ambice Babinské určitě nechybí, první dojem vzbudila kvalitním videem také dobrý. Teď jen doufejme, že snímek s Richardem Krajčem a Jakubem Prachařem neroztaje na světle jako ta sněhová vločka. Obavy nyní může vyvolávat, jaký děj se za těmi zajímavými obrazy skrývá, což jistě není maličkost. Dozvíme se to 14. listopadu.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy