Venkovský učitel měl ve třídě už 36 tisíc diváků

Irena Hejdová Irena Hejdová
26. 3. 2008 10:20
Občan Havel je nejnavštěvovanějším českým dokumentem
Foto: Negativ/Martin Špelda

Praha - Velmi úspěšný start má za sebou Venkovský učitel, který do kin vstoupil minulý týden. Příběh učitele v podání Pavla Lišky, který na venkově hledá lásku i sebe sama, po prvním víkendu vidělo 36 643 diváků a celkem tak film utržil 4,5 milionu korun.

Další místa za dospělým filmem Bohdana Slámy už patří dětem. Druhé obsadila vydařená fantasy Kronika rodu Spiderwicků, kterou po prvním víkendu vidělo 18 tisíc diváků a utržila 2,2 milionu korun.

Děti o víkendu nejspíš nevěděly, kam dřív skočit, možná je rodiče neuváženě zatáhli i na velkohubý mamutí spektákl 10 000 př. n. l.. Ten má po dvou týdnech v kinech na kontě jen o něco málo více než Venkovský učitel po jediném víkendu - 42 tisíc diváků a 5,5 milionu tržeb.

Nejkrásnější hádanka
Nejkrásnější hádanka | Foto: Falcon

Čtvrté místo patří opět českému filmu. Zdeněk Troška se svou Nejkrásnější hádankou přilákal už 136 tisíc pohádkychtivých diváků a utržil celkem 14 milionů korun; tolik by ani loupežník Madlafous z kapes pana krále vytáhnout nedokázal.

Na pátém místě je romanticko hiphopová  mládežnická taškařice Let´s Dance 2, na šestém Michálkova adaptace Haklova románu O rodičích a dětech s Josefem Somrem a Davidem Novotným. Ta se po třech týdnech v kinech překvapivě a navzdory kvalitám propadla o čtyři místa dolů; dohromady ji vidělo  54 tisíc diváků a vydělala necelých 7 milionů korun.

Stálicí žebříčku je každopádně Asterix a Olympijské hry na místě sedmém. V žebříčku se drží už osm týdnů se ziskem  27 milionů korun. Komedii nevalné úrovně už vidělo 243 tisíc diváků. Za Asterixem se krčí ještě Jumper a Tahle země není pro starý, první desítku uzavírají Lovci pokladů: Kniha tajemství.

Na jedenáctém místě je Občan Havel, kterého vidělo už více než 100 tisíc Čechů, což z něj činí nejnavštěvovanější dokument české kinematografie.

Ve druhé desítce jsou z českých filmů ještě Václav na šestnáctém a Šteindlerova potratová komedie O život na osmnáctém místě.

 

Právě se děje

Další zprávy