Robert Downey Jr. vydělává v Hollywoodu nejvíc

Kultura ČTK Kultura, ČTK
17. 7. 2013 10:02
Downey Jr. vede žebříček časopisu Forbes nejlépe placených herců
Foto: Falcon

New York - S odhadovaným výdělkem 75 milionů dolarů (téměř 1,5 miliardy korun) je Robert Downey Jr. nejlépe placeným hercem Hollywoodu. Za ním následují Channing Tatum a Hugh Jackman, uvedl ve svém novém žebříčku deseti nejlépe vydělávajících herců časopis Forbes.

Osmačtyřicetiletý Downey v roce 2012 zazářil ve filmu Avengers a letos ve třetím pokračování Iron Mana; oba tyto snímky vydělaly z prodaných vstupenek více než miliardu dolarů, což posílilo jeho pozici nejvýnosnějších hollywoodských herců.

"Každé místní studio by ho chtělo obsadit a za tohle privilegium nyní budou platit velké sumy," napsala Dorothy Pomerantzová na serveru Forbes.com, který odhadoval příjmy herců za období od června 2012 do června letošního roku.

Foto: Aktuálně.cz

Novopečený třiatřicetiletý otec Tatum, který si zaplatil film o striptérovi Bez kalhot v režii Stevena Soderbergha, jenž vydělal 167 milionů dolarů, obsadil druhou příčku žebříčku s odhadovaným ziskem 60 milionů dolarů. Čtyřiačtyřicetiletý Australan Jackman, jehož nový film Wolverine má příští týden premiéru v amerických kinech, není s 55 vydělanými miliony o moc pozadu na třetí příčce.

Na čtvrtém místě je Mark Wahlberg (42), který natočil hitovou komedii Ted. Ta vydělala na vstupenkách 550 milionů dolarů a jemu se postarala o 52 milionů dolarů výdělku. První pětku uzavírá bývalý západník a nyní herec Dwayne 'The Rock' Johnson (41) s výdělkem 46 milionů dolarů. Johnson si zahrál v šestém pokračování filmu Rychle a zběsile, který za necelé dva týdny od uvedení do kin vydělal 500 milionů dolarů, a také ve filmu G.I. Joe 2: Odveta.

V loňském roce dominoval žebříčku nejlépe vydělávajících herců jednapadesátiletý Tom Cruise se ziskem 75 milionů dolarů; letos podle Forbesu klesl na osmou příčku se ziskem 35 milionů dolarů. Žebříček vznikl na základě odhadů zisků získaných z rozhovorů s manažery, producenty a agenty.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy