Proč bůh stvořil ošklivé lidi? Derek Zoolander je zpátky!

Barbora Roubalová
3. 8. 2015 13:20
Podívejte se na první upoutávku k pokračování bláznivé hollywoodské komedie Zoolander s Benem Stillerem v hlavní roli.
Oficiální teaser k Zoolander 2

Video - Pokud bůh existuje, proč stvořil ošklivé lidi? Tuto zásadní otázku si pokládá Ben Stiller v teaseru k filmu Zoolander 2. V upoutávce popisuje počítačový hlas odkazující na Stephena Hawkinga Velký třesk a je fascinován možnostmi lidského mozku (samozřejmě s výjimkou Dereka Zoolandera, který nechápe ani číslovku za svým jménem).

Pokračování úspěšné komedie z roku 2001 vzniká opět pod taktovkou Bena Stillera. Kromě hlavní role stylového modela s omezenou mozkovou kapacitou se znovu ujal režie a podílel se na scénáři i produkci. Chybět nebude ani manekýn Hansel v podání Owena Wilsona, Christine Taylor v roli reportérky Matildy nebo záporák Mugatu, kterého si znovu zahraje Will Ferrell. Hvězdnou sestavu tentokrát doplní Penélope Cruz.

Ve filmu se navíc objeví i Justin Bieber a Kim Kardashian.

Většina děje se odehrává v Evropě, natáčelo se například v Římě a pro některé scény využil štáb březnový Fashion Week v Paříži. Snímek by měl být uveden do kin v únoru příštího roku.

V prvním díle Zoolandera se stane světově proslulý manekýn Derek nástrojem módních magnátů. Ti ho chtějí použít pro likvidace malajsijského premiéra, který chce zakázat dětskou práci. Pomocí hypnózy a vymývání mozku z Dereka udělají poslušného zabijáka.

Parodie plná šílených módních kreací a naivně "hloupých" hlavních hrdinů vydělala celosvětově přes 60 milionů dolarů. Film navázal na Stillerův televizní pokus z roku 1996, kde vystupoval v imaginárním rozhovoru coby světoznámý model.

 

Právě se děje

Další zprávy