Otestujte duo Superšpatných filmových programátorů

Irena Hejdová Irena Hejdová
12. 9. 2007 13:30
Americký trhák chystá testovací projekci

Praha - Do českých kin se chystá komedie Superbad, americký hit sezony. Ještě předtím ji - což nebývá u nás zvykem -  čeští diváci mohou otestovat příští úterý na speciální projekci. Distributora zajímá, jestli se jí v malém podaří to, co za mořem.

Aniž by měla v zádech silnou firmu, slavná herecká jména či úspěšnou předlohu, podařilo se komedii Superbad porazit v amerických kinech hned několik velkorozpočtových trháků a kralovat tamnímu žebříčku.

Premiéru si odbyla 17. srpna, ale pořád se drží v čele amerického žebříčku; aktuálně je třetí a celkem má na kontě 103 milionů dolarů, což s rozpočtem kolem 20 milionů dolarů vůbec není špatné.

Superbad
Superbad | Foto: Falcon

Vypráví o dvou teenagerech, typických počítačových freacích, kteří chystají večírek na oslavu konce střední školy. Přesto není Superbad typickou teenagerskou komedií, ve které jen stříká sperma a vulgární humor. Jejím producentem je totiž Judd Apatow, který má na kontě svérázné komediální hity Zbouchnutá nebo 40 let panic, který i režíroval.

Romantické serepetičky Apatow s oblibou mění za cynický humor a politickou korektnost přehluší autenticky znějícími dialogy, které jsou o něco důvtipnější, než je v obvyklých letních komediích zvykem.

Superbad nemilují jen diváci, ale i američtí kritici. Na Metacriticu si vysloužila skóre 76 procent a od kritiků označení "o mnoho chytřejší a o hodně vtipnější Prci, prci prcičky pro novou generaci" i nejvtipnější komedie od dob Borata, která je "superblízko k dokonalosti."

Superbad
Superbad | Foto: Falcon

"Superbad je skvostný. Co je na tomhle filmu nejvýraznější a nejpůvabnější, je způsob, jakým popisuje přátelství mezi muži v celé jeho komplikovanosti," napsala o ní Joanne Kaufman z Wall Street Journalu.

Jak si povede v českých kinech, kam má vstoupit 1. listopadu? To teď hodlá zjistit distribuční společnost Falcon, která chystá testovací projekci. "Účelem je zjistit, jak na film reaguje domácí publikum," potvrzuje Alice Rychlinková z Falconu s tím, že každý z účastníků musí vyplnit dotazník se třemi otázkami.

Bezplatná projekce Superbad se koná v úterý 18. září od 18:00 hod v kině Village Cinemas Anděl, sál č. 9.

 

Právě se děje

Další zprávy