Ohromná bradavice a přirozený břich? Paroubek v divadle

16. 9. 2008 20:00
V brněnském HaDivadle pokračuje cyklus Kluzká plocha
Šéfa sociálních demokratů Jiřího Paroubka hraje Petr Jeništa
Šéfa sociálních demokratů Jiřího Paroubka hraje Petr Jeništa | Foto: Martin Zeman, HaDivadlo

Brno - Krásnou, sebejistou a moderní. Jako Petru Paroubkovou. Takovou sociální demokracii si vybájil režisér Luboš Balák pro brněnské HaDivadlo.

Ke gejzíru politické satiry pak ve foyer přidal kotel předvolebního guláše. Divákům pondělní premiéry inscenace Paroubkovo UHO ho namíchal hlavní protagonista Petr Jeništa.

V předchozích dvou představeních politického cyklu s názvem Kluzká plocha zahrál Jeništa důchodce Zemana i prezidenta Klause.

Nadpřirozeně velká bradavice a docela přirozeně velký břich z něj teď díky přesvědčivým deklamacím udělaly docela pěkného sociálně demokratického předsedu.

Předvolební swingers party

"Jak to, že naše strana nevzrušuje naše voliče tak jako moje žena?" láme si hlavu Balákův Paroubek na mimořádném grémiu strany. A plán na zisk dvou milionů voličů je na světě.

Místo předvolebního guláše bude předvolební swingers party. Tyhle volby musíme vyhrát!

Kluzká plocha

  • Cyklus režiséra Luboše Baláka má pět dílů.
  • Dosud měl premiéru Obyčejný den Václava Klause, Poslední omyl Miloše Zemana a Paroubkovo UHO.
  • Chystá se Sága rodu Grebeníčků a Všechny naše milenky.
  • Pentalogii zakončí představení o všech pěti dílech najednou.

Účastnit se bude Škromach (Cyril Drozda) s Rathem (Mariánem Chalánym) i Zaorálkem (Miroslavem Kumhalou). Všichni v povinných oranžových trenýrkách.

Dá-li bůh, přidá se i Čunek. Nějaká ta aférka navíc už mu přece neublíží. A komunisté? Účast na hromadném sexu s následným jednáním o možné koalici by snad snesl nálepku sexuální revoluce, uvažuje Filip.

UHO a rozšmajdaný galoše

O univerzální hnědé omáčce (UHO) z názvu se toho ani při premiéře nikdo moc nedozvěděl. Podle Baláka je to jednak narážka na Paroubkovo někdejší působiště - socialistický podnik Restaurace a jídelny, ale i na nesourodou směs různých výroků, které Paroubek směrem k voličům používá.

Některými z nich HaDivadlo ozdobilo program Paroubkova UHa.

V podání brněnských herců pak omáčku známou ze školních jídelen okořenily výroky jako "vyměňte ty vaše rozšmajdaný galoše" (Paroubek), "nemůžu se dočkat, až se svlíknu a ukážu vám svoje péro" (Rath) a "já teď napíšu Čunkovi, to je taky starý prase" (opět Paroubek).

Předvolební swingers party místo guláše? Divadelní prkna snesou cokoli...
Předvolební swingers party místo guláše? Divadelní prkna snesou cokoli... | Foto: Martin Zeman, HaDivadlo

Někoho možná množství vulgarit na začátku týdne urazilo. Pár dorazivší v tričkách "Paroubek škodí zdraví" se naopak musel bavit výtečně.

Pro silnější žaludky je nakonec Kluzká plocha III příjemnou zábavou pro nastavší sychravé brněnské večery. Slovy hlavního protagonisty: "Konečně téma, které osloví všechny doma, v našich kalhotách."

Škoda jen, že se divák nedozví, jakže to s tím hromadným sexem v Lidovém domě nakonec dopadlo.

 

Právě se děje

Další zprávy