Na Super Bowlu se ukázal Jack Sparrow i Transformeři

Kamil Fila Kamil Fila
9. 2. 2011 11:26
Hollywood představil v reklamách chystané hity
Foto: Walt Disney Pictures

Los Angeles - O víkendu se příliš nechodilo do kina (viz žebříček návštěvnosti), protože se hrálo finále národní fotbalové ligy - Super Bowl.  Nejsledovanější televizní pořad (letos padl opět rekord) obsahuje také nejvíc nejdražších reklam. Velkou část z nich tvoří třicetisekundové spoty na nejočekávanější filmy. Hollywood tak na maximum využívá zájmu o Super Bowl k vlastní propagaci. Letos se objevila zhruba půldruhá desítka teaserů na předpokládané hity nadcházejících měsíců.

 

Super 8: Snímek studia Paramount se odehrává v roce 1979 v Ohiu a představuje skupinu šesti mladých lidí, kteří na superosmičkovou kameru natáčejí vlastní zombie film. Jednoho večera jsou svědky nehody vlaku a zaznamenají, že při ní unikne jakási podivná forma (snad) mimozemského života. V návaznosti na slavná Blízká setkání třetího druhu rozvíjí pod producentským dohledem Stevena Spielberga svou variaci na ufonské téma J. J. Abrams, autor seriálu Ztraceni a posledního celovečerního Star Treku (Česká premiéra: Super 8 - 16. června).

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Captain America: The First Avenger: Adaptace slavného comicsu o superhrdinovi z druhé světové války. Poté, co byl mladík Steve Rogers shledán nezpůsobilým vojenské služby, dá se najmout jako dobrovolník do tajného výzkumného projektu, který jej přetvoří v bojovníka s nadlidskými schopnostmi - se štítem, oděného do uniformy v barvách americké vlajky a oddaného americkým ideálům (Česká premiéra: Captain Amerika - 4. srpna)

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com


Transformers: Dark of The Moon: Třetí díl superúspěšné akční sci-fi o souboji dvou robotických ras, které se náhodou dostaly na planetu Zemi. Režisér Michael Bay se opět pokusil o největší akční film roku, opět do infantilního námětu pumpuje spoustu seriózního patosu a vyžívá se ve zpomalených záběrech destrukcí (Česká premiéra: Transformers - 30. června)

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com


Fast Five: Popáté se bude jezdit Rychle a zběsile. Vrací se Vin Diesel i Paul Walker. A k nim přibude Dwayne „The Rock" Johnson coby agent FBI. Přidají se hlavní hrdinové na stranu zločinu, nebo práva? (Česká premiéra: Rychlá a zběsilá pětka - 5. května)

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Cowboys &Aliens: Název říká vše. Na Divoký západ, do Arizony roku 1873, přiletí kosmická loď a místní kovbojové se musejí vypořádat s invazí. V hlavních rolích Daniel "Bond" Craig a Harrison "Indiana" Ford. Režie Jon Favreau, autor filmového Iron Mana. (Česká premiéra: Kovbojové a Vetřelci - 25. srpna)

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

The Adjustment Bureau: Ambiciózní sci-fi thriller podle Philipa K. Dicka (Blade Runner, Minority Report). Nadějný politik Matt Damon se na první pohled zamiluje do Emily Blunt, ale ztratí její číslo. Když už se vzdá naděje, že by ji mohl ještě spatřit, narazí na ni v autobusu. Myslí si, že tentokrát už svou šanci nepustí - než potká Správce osudu. Věřit na náhodu, nebo na osud? A co když je to vše ještě jinak? (Česká premiéra: Správci osudu - 3. března)

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Thor: 3D comicsová adaptace o superhrdinovi, který pochází z vesmíru, ale není tak kladný jako Superman. Není sice zlý, ale namyšlený a arogantní. Je vyhoštěn z Asgardu, sídla nejvyšších bohů; když se dostane na zem, zůstane zbaven všech svých schopností. Jako doktor Donald Blake se má naučit pokory a poslušenství. Nezvyklý je především výběr režiséra: shakespearovský odborník Kenneth Branagh (Česká premiéra: Thor - 28. dubna).

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Battle: Los Angeles: Země je napadena a mimozemšťané dobývají největší města  (letos velmi populární téma.). Los Angeles se stane poslední výspou lidstva v bitvě, kterou nikdo nečekal. Film sleduje četu mariňáků pod vedením seržanta Aarona Eckharta. Podle některých zpráv by se styl měl blížit Vojínu Ryanovi, podle jiných půjde o  Den nezávislosti po patnáct let - tedy křížený s Bournem, Monstrem a Districtem 9 (Česká premiéra: Světová invaze - 10. března).

 

Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides: Čtvrtý díl úspěšné pirátské série, tentokrát navíc 3D. Producentem je stále Jerry Bruckheimer, režisérem tentokrát Rob Mashall (Chicago, Gejša). Johnny Depp je samozřejmě zpátky a s ním nově Penelope Cruz. Zápletka se točí okolo hledání Fontány věčného mládí, kvůli níž se oba nalodí ke kapitánu Černovousovi v podání Iana McShanea (Česká premiéra: Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna - 19. května)

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Rango: Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski si tentokrát odskočil k 3D animaci. Akční komedie o srdnatém chameleonovi, který se ocitne na Divokém západě. Mluví ho herecký chameleon Johnny Depp (Česká premiéra: Rango - 10. března).

 

Drive Angry 3D: Akční jízda s Nicolasem Cagem v roli otce, který se snaží zachránit ze spárů satanistické sekty unesenou dceru, v čemž mu dopomáhá jedna sexy servírka. Záměrně úchylné béčko s áčkovým rozpočtem (Česká premiéra: Drive Angry - 3. března).

 

Priest: Bizarní 3D sci-fi/fantasy o akceschopném knězi, který s pomocí výdobytků supertechniky bojuje s upíry. V hlavní roli Paul Bettany (Česká premiéra: Kazatel - 12. května).

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Limitless: Reklamní textař okusí novou tajnou drogu, která mu umožní využívat naplno kapacitu mozku (lidé běžně využívají jen desetinu) a učiní z něj geniálního spisovatele. Ohlásí se ovšem vedlejší následky, a navíc zmizí dealer, který hlavnímu hrdinovi drogu prodává. V hlavní roli oblíbený sebejistý fešák Bradley Cooper, známý z Pařby v Las Vegas a A-Teamu (Česká premiéra: Všemocný - 24. března).

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy