Kinofa chystá O dvě slabiky pozadu

Irena Hejdová
12. 12. 2005 17:00
Praha - Nová distribuční společnost Kinofa uvede v lednu do českých kin slovenský film O dvě slabiky pozadu .

Kinofa se jmenovala i jedna z vůbec prvních českých distribučních společností, která vznikla už v roce 1911. Nová Kinofa chce tedy už svým názvem navázat na slavnou tradici české kinematografie a distribuovat především filmy, které by se do našich kin jinak nedostaly. Půjde nejen o snímky evropské, ale i zámořské z oblasti nezávislé tvorby.

foto z filmu O dvě slabiky pozadu
foto z filmu O dvě slabiky pozadu | Foto: Kinofa

Spolupráce s MFF Zlín

Kinofa chce podporovat i českou a slovenskou tvorbu a zaměří se i na mladé a dětské publikum (jedním ze zakladatelů Kinofy je režisér Petr Koliha, umělecký ředitel zlínského festivalu pro děti a mládež). Ve spolupráci se zlínským festivalem chystá Kinofa uvádět v rámci projektu 5! - pět nejlepších z MFF Zlín do kin ty nejlepší filmy z tohoto festivalu.

O dvě slabiky pozadu

V příštím roce chce Kinofa do kin uvést pět celovečerních filmů. Prvním z nich bude lednová premiéra slovensko-českého filmu O dvě slabiky pozadu slovenské debutantky Kataríny Šulajové, který vyhrál visegrádskou cenu na letošním MFF Zlín a Cenu diváků na loňském festivalu v Bratislavě. Ve filmu určeném zejména mladým divákům hraje hlavní roli Zuzana Šulajová (Příběhy obyčejného šílenství), hraje zde i český herec Mikuláš Křen (Samotáři). Hudbu složil Jan P. Muchow.

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy