Iron Man a Mandarin se ukázali v temném traileru

Kultura Kultura
23. 10. 2012 21:07
Tonyho Starka čeká vyčerpávající boj s Mandarinem v podání Bena Kingsleyho
Foto: Aktuálně.cz

Praha - „Někteří mi říkají terorista. Já sám se považuji za učitele," těmito slovy se představuje padouch Mandarin (Ben Kingsley), jenž uvede do pohybu třetí dobrodružství Tonyho Starka, alias Iron Mana (Robert Downey Jr.).

Příběh filmu naznačuje nový trailer. V rozstříhaných záběrech se Tony Stark ukazuje na pokraji svých psychických i fyzických sil. Ústřední otázkou snímku má být vztah výstředního podnikatele a dobrodruha k vlastnímu „technokratickému" alter egu. Definuje Iron Mana jeho oblek, nebo je to naopak?

Foto: Aktuálně.cz

Hrdina bude kromě této otázky muset však také ochránit svět a své blízké před hrozbou v podobě nového megalomanského zloducha.

Zmíněný Mandarin se v komiksovém světě objevil poprvé v roce 1964. Čínský génius podobný částečně Dr. Fu Manchu disponující mimozemskou technologií budil v předcházejících kusých zprávách o filmu kontroverzi, zvláště po ohlášeném partnerství amerických filmařů s jejich čínskými protějšky. Společnost Marvel Studios trvá na tom, že nepůjde o rasistickou postavu.

„Nejde tak ani o jeho specifickou etnicitu, jako spíš o symbolismus různých kultur a ikonografie, které pokřivuje k vlastním cílům. Počínaje jeho samurajským účesem, konče královskou róbou,binládinovskými vousy a  AK-47 věčně po jeho boku, Kingsleyho interpretace je všehochutí různých válečnických motivů," prohlásil zástupce studií Kevin Feige.

Foto: Aktuálně.cz

Ben Kingsley se na Mandarina jeví jako jasná volba vzhledem k jeho historii „etnických padouchů". V nedávné době například jak v Princi z Persie: Píscích času, tak v komedii Diktátor, představoval zlovolné strýce titulních postav toužící uzurpovat moc.

Z dalších herců se ve snímku objeví Gwyneth Paltrow jako Tonyho asistentka Virginia „Pepper" Potts, Don Cheadle jakožto James Rhodes/War Machine, Guy Pearce v roli Aldricha Killiana nebo Rebecca Hall, z níž se stane Dr. Maya Hansen.  

„Lekce číslo jedna. Hrdinové? Nic takového není," hřmí Mandarin.

3.května 2013 diváci poprvé zjistí, zda-li ho Tony dokáže přesvědčit o opaku.                

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy