Herec z Harryho Pottera přiznal sebevražedné myšlenky. Mluvte o tom, nabádá Devon Murray

mad
12. 10. 2016 14:55
Devon Murray, který je známý z potterovské série jako představitel Seamuse Finnigana, promluvil o své psychice. Na Twitteru se svěřil, že léta trpí depresemi. Vyzval k tomu, aby se lidé nebáli a o svých problémech mluvili.
Murray ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár.
Murray ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár. | Foto: Warner Bros.

Herec Devon Murray, který se proslavil jako Seamus Finnigan ve filmové sérii Harry Potter, promluvil o svých psychických problémech.

Začátkem týdne na svůj twitterový účet napsal: "Bojuju s depresí přes deset let a teprve nedávno jsem o tom promluvil a hodně to pomohlo." Tweet doprovodil hashtagem, který upozorňuje, že byl Světový den duševního zdraví.

V dalším tweetu přiznal, že měl sebevražedné myšlenky, což byl impuls, který ho přiměl o tom promluvit. "Otevřete se, mluvte o tom s lidmi," napsal Murray, který v potterovské sáze ztvárnil Harryho spolužáka z Nebelvíru.

V diskusi s fanoušky také napsal, že "zima je vždycky nejhorší". Mnoho uživatelů mu děkovalo, že o tom otevřeně promluvil. Svěřovali se se svými psychickými problémy a psali, že je chtějí řešit.

Murray také vyzýval lidi k tomu, aby své blízké oslovili, pokud si myslí, že tiše trpí: "Dejte jim najevo, že se zajímáte."

Web britské BBC uvádí, že herec musel letos v dubnu zaplatit v soudním sporu 260 tisíc eur svému bývalému agentovi, neboť mu dlužil provize.

Hercova matka u soudu řekla, že Murray pil, chodil za dívkami a kupoval si auta, což dle jejích slov teenageři dělají. Soudce řekl, že jej mrzí, že část agentových peněz byla utracena za věci, které nebyly užitečné.

 

Právě se děje

Další zprávy