Harry Potter v Ohnivém poháru dospěl

Irena Hejdová
22. 11. 2005 13:30
Praha - Česká premiéra čtvrtého Harryho Pottera, který momentálně ve světě láme divácké rekordy, bude v Česku 1. prosince.

Nový příběh nese název Harry Potter a Ohnivý pohár a natočil ho Mike Newell (Čtyři svatby a jeden pohřeb, Úsměv Mony Lisy). V předchozích dílech série podle knih J. K. Rowlingové Harry Potter čelil Zlu, za nímž většinou stál jeho úhlavní nepřítel, temný lord Voldemort. První dva díly natočené režisérem dětských filmů Chrisem Columbusem (Sám doma, Táta v sukni) byly ještě relativně krotkou zábavou se sice záludnými, ale vcelku roztomilými nepřáteli, vládce temnot Voldemort v těchto filmech byl ochromen a jeho moc byla slabá.

Třetí díl Harry Potter a Vězeň z Azkabanu zásluhou mexického režiséra Alfonsa Cuaróna poprvé příběh Harryho Pottera okořenil výrazně temnějšími podtóny. Postupem času lord Voldemort získává čím dál více síly, a tím i vzrůstá moc Zla. Film Harry Potter a Ohnivý pohár a celá série se tak čím dál více stává alegorií o boji Dobra a Zla, v níž Dobro rozhodně není vítězem a síly Zla jsou silnější než kdy předtím. Lord Voldemort získá svou dřívější sílu, a i když nad ním Harry Potter opět zvítězí, nejde o vítězství nijak snadné.

Podívejte se na ukázku z filmu:

Harry Potter dospěl a s ním i celá série. Děj filmu je napínavý od začátku do konce a strhující v každém okamžiku. Mike Newell umí natočit romantickou sekvenci přípravy na ples i akční scény z Poháru tří kouzelníků, hrdinové filmu působí autentičtěji než kdy dřív a Zlo je tak blízko jako ještě nikdy. Kouzelné moci nového Harryho Pottera nikdo neunikne.

Podrobnější recenzi filmu Harry Potter a Ohnivý pohár uveřejníme na Aktuálně v den české premiéry filmu (1. prosince).

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy