Harry, milujeme tě, křičely japonské školačky

krk
28. 6. 2007 15:38
Pátý bradavický film měl premiéru v Japonsku
Fanynky byly k neudržení
Fanynky byly k neudržení | Foto: Reuters

Londýn -  Globální hit si žádá globální činy.  Film Harry Potter a Fénixův řád měl dnes světovou premiéru v Tokiu. Uvedl ho představitel hlavního hrdiny Daniel Radcliffe a japonská metropole potvrdila, že je pro Hollywood stále přitažlivější.

Hordy hysterických fanynek a fanoušků se slabostí pro západní popkulturu Radcliffa nadšeně vítaly v kostýmech bradavických studentů magie. Ti nejšťastnější vyhráli u plotu lístky a dostali se do sálu, ostatní se jen tlačili přes bezpečností bariéry.

"Škoda, že nemůžu být až u červeného koberce, ale i tak jsem nadšená," svěřila se jedna z fanynek

 "Jsem velký fanoušek a je skvělý používat magii," prohlásila osmiletá Yuina Era. Její matka dodala, že čte Pottera od první knihy a pořád je "okouzlená".

Potter odtud poputuje do světa stejně jako před několika týdny Spider-Man. Už 3. července přijde galapremiéra doma v Londýně a 11. července nastoupí pátá adaptace do kin.

Dalším datem horkého potterovského léta je 21. červenec, kdy se na pultech objeví poslední, sedmá kniha J.K. Rowlingové. Ta už je dávno nejobjednávanějším titulem v historii internetového knihkupectví Amazon.

V České republice je premiéra filmu plánována na 19. července. Dosavadní čtyři filmy o Harrym Potterovi podle knih J. K. Rowlingové po světě vydělaly 3,5 miliardy dolarů a marketingový kolotoč se právě znovu roztáčí.

 

Právě se děje

Další zprávy