Seriál Fargo bude mít čtvrtou řadu. Dvě mafiánské rodiny si vymění nejstarší syny, aby udržely mír

Reuters Kultura Reuters, Kultura
4. 8. 2018 12:31
Někdejší moderátor Oscarů Chris Rock, známý také z filmové Smrtonosné zbraně, ztvární protagonistu čtvrté řady seriálu Fargo. Ta má vyprávět o souboji černošské mafie a italské gangsterské rodiny v 50. letech minulého století.
Hvězdou první řady seriálu Fargo byl Billy Bob Thornton (na snímku).
Hvězdou první řady seriálu Fargo byl Billy Bob Thornton (na snímku). | Foto: FX Networks

Známý americký komik Chris Rock bude hvězdou chystané čtvrté řady seriálu Fargo, za níž stojí televize FX a která získala několik cen Emmy.

Čtvrtá série bude zasazena do 50. let minulého století a zaměří se na dvě mafiánské rodiny, které si vyměnily své nejstarší syny. Natáčení začne příští rok, uvedl výkonný ředitel FX Networks John Landgraf.

Dějištěm nové série má být Kansas City v americkém státě Missouri. Zasazení do 50. let minulého století není náhodné, právě tehdy v regionu probíhal boj mezi Evropany, kteří emigrovali do USA, a černochy, kteří prchli z amerického Jihu před rasovou diskriminací, přibližuje ředitel FX Networks.

Chris Rock ztvární hlavu černošské gangsterské rodiny, která konkurenční italské mafii vydá svého nejstaršího syna, aby udržela mír a nadvládu nad "alternativní ekonomií postavenou na drogách a korupci".

Televizní seriál Fargo vznikl na motivy stejnojmenného oscarového filmu, jejž roku 1996 natočili bratři Joel a Ethan Coenové. První řada seriálu roku 2014 získala televizní cenu Emmy.

Také na chystané čtvrté sérii se bude podílet producent a scenárista Noah Hawley, který na televizním Fargu pracuje od jeho počátků, doplnil deník New York Times.

První řada Farga, v níž účinkovali Billy Bob Thornton nebo Martin Freeman, se odehrávala roku 2006. Následná druhá série s herci Patrickem Wilsonem či Kirten Dunstovou byla zasazena na přelom 70. a 80. let. Loňská třetí řada Farga v hlavní roli Ewanem McGregorem se pak vrátila do roku 2010.

Čtyřnásobný držitel šosky Emmy Chris Rock je známý jako stand-up komik a producent autobiografického sitcomu Everybody Hates Chris, který televize vysílala v letech 2005 až 2009. Kromě toho Rock účinkoval ve filmech Smrtonosná zbraň 4 či Trestná lavice, také moderoval předávání Oscarů.

Společnost FX Networks patří do nadnárodního mediálního konglomerátu 21st Century Fox.

 

Právě se děje

Další zprávy