Dnes má premiéru dokument o skautech

Irena Hejdová
3. 12. 2005 12:00
Uherské Hradiště -  Dnes bude v Uherském Hradišti v rámci tradičního Semináře britského filmu představen nový film Břetislava Rychlíka o skautském hnutí.

Film s názvem Skaut má holá kolena má českou i světovou premiéru dnes od 17 hodin v uherskohradišťském kině Hvězda. Vznikl v koprodukci České televize a za finanční podpory Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie. Podle informací tvůrců je dílem o hledání ideálů klukovství a zakopaném poselství světu.

Impulsem pro vznik tohoto dokumentárního snímku byl zachovalý amatérský film ze 60. let o životě skautského chlapeckého oddílu z Veselí nad Moravou. Po 35 letech od posledního skautského tábora pozval autor snímku všechny žijící účastníky, aby opět zkusili na pár dní žít skautsky, absolvovat řadu dovedností a her. Ve filmu krom starých skautů vystupuje mimo jiné i ředitel Letní filmové školy Jiří Králík.

Známý aktivista a dokumentarista Břetislav Rychlík má momentálně v kinech svůj celovečerní dokumentární film Kamenolom boží. Je také bývalým členem skautského hnutí (s přezdívkou Rychlonožka).

 

Právě se děje

Další zprávy