Affleck a Batman? I Meryl Streep by byla lepší

Kultura ČTK Kultura, ČTK
24. 8. 2013 18:37
Filmoví fanoušci protestují proti obsazení Bena Afflecka jako Batmana
Ben Affleck.
Ben Affleck. | Foto: Reuters

Los Angeles - Bouři nevole mezi fanoušky vyvolalo oznámení filmového studia Warner Bros., podle kterého se novým Batmanem v pokračování filmu Muž z oceli stane oscarový režisér a herec Ben Affleck.

Prakticky ihned po čtvrtečním zveřejnění této informace se na internetu objevily petice za Affleckovo přeobsazení a sociální síť Twitter rezonuje ekvivalentem bučení nespokojených filmových fanoušků, napsala agentura AFP.

Jednačtyřicetiletý Affleck byl vybrán, aby se stal novým představitelem Batmana a zachráncem města Gotham ve filmu, kde se setká se Supermanem - v jeho roli se stejně jako v první části objeví třicetiletý Henry Cavill. Natáčení filmu v režii Zacka Snydera má začít v roce 2014 a s premiérou se počítá 17. července 2015.

Není to poprvé, co se obsazení role Batmana mění - v roli netopýřího muže a jeho "civilního" alter-ega, milionáře Bruce Waynea už se vystřídali Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney a naposledy Christian Bale.

Ale fanoušci jsou zděšení a více než dvacet tisíc z nich už podepsalo petici požadující, aby ho studio z projektu odvolalo. "Jeho herecké schopnosti se dokonce ani neblíží k uvěřitelnému ztvárnění Bruce Waynea a on tu roli dobře nevystihne. Není vypracovaný, ani dost hrozivý pro roli Batmana," uvádí petice. "Jeho zpodobnění Daredevila (ve stejnojmenném filmu z roku 2003) bylo otřesné a on se ani vzdáleně nepodobá akční hvězdě. Prosím, najděte někoho jiného."

Na Twitteru pak stoupá počet příspěvků označených tagem #BetterBatmanThanBenAffleck (lepší Batman než Ben Affleck). Mnozí internetoví uživatelé nabízejí vlastní tipy na vhodnější herce od Joshe Brolina až po Matta Damona, a někteří tvrdí, že dokonce i Meryl Streep by byla lepší.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy