David Drábek končí jako kmenový režisér Městských divadel pražských

26. 1. 2023 21:09
David Drábek končí jako kmenový režisér Městských divadel pražských

Uvedl tu vlastní hry i muzikál s Tomášem Klusem. Režisér David Drábek koncem února opustí post kmenového režiséra Městských divadel pražských. Informoval o tom server Idnes.cz. "Byl jsem v týdnu před Vánoci odejit," uvedl umělec na Facebooku. Scénu zahrnující ABC, Rokoko a Komedii bude dle ředitele Daniela Přibyla dál profilovat především současný umělecký šéf Michal Dočekal.

Dvaapadesátiletý autor téměř čtyř desítek divadelních her Drábek patří k nejoblíbenějším porevolučním dramatikům. Proslulá je třeba jeho hra Koule, inspirovaná "životem a dílem" atletky Heleny Fibingerové. Byl stálým režisérem Divadla Minor a uměleckým šéfem královéhradeckého Klicperova divadla.

V hlavním městě působil od sezony 2018/2019, k jeho nejvýraznějším inscenacím zde patřily autorské Kanibalky: Soumrak samců a Kanibalky 2: Soumrak starců s Vandou Hybnerovou, Revizor od Nikolaje Vasiljeviče Gogola nebo muzikál Elefantazie s Tomášem Klusem. Naposledy koncem listopadu v ABC uvedl vlastní komedii Pupek Paříže coby poctu Georgesi Feydeauovi. Předloni Drábek vydal prozaický debut nazvaný Ochechule.

 

Právě se děje

Další zprávy