Co nabídne třetí Shrek? Útok princezen

Irena Hejdová Irena Hejdová
24. 10. 2006 9:00
Praha - Shrek vyrazí příští rok v květnu na výpravu za králem Artušem alias Justinem Timberlakem. Uvnitř: PRVNÍ FOTO

Fenomenální úspěch Shreka pomohl nastartovat novou vlnu obliby počítačově animovaných filmů, na něž si navykli se svými ratolestmi a někdy i bez nich zajít dospělí.

Výroba animovamých filmů není levná, ale když to vyjde a snímek se strefí do diváckého vkusu, stojí výsledek za to. První Shrek stál 60 milionů dolarů a vydělal jich přes půl miliardy; druhý dokonce víc než 800 milionů dolarů. A tak bylo třetí pokračování jen otázkou času.

Nebude ho už ovšem režírovat Andrew Adamson, který je teď plně zaměstnán režírováním Letopisů Narnie. Na úspěch předešlých dílů série se pokusí Raman Hui a Chris Miller.

Shrek 3
Shrek 3 | Foto: Bontonfilm

Dobrácký obr se tentokrát spolu se svou zelenou krasavicí Fionou a přáteli Oslíkem a Kocourem v botách vydají na cestu za hranice svého království. Ta cesta nemá jiný účel, než najít nového dědice trůnu, kterým není nikdo jiný než mladý král Artuš.

Opět je pochopitelně čeká řada protivenství včetně setkání se zlomylsným princem Krasoněm.

Harolda v originálním znění opět namluví John Cleese, Shreka pak Mike Myers. Kocoura v botách si vystřihne Antonio Banderas, oslíka Eddie Murphy a princeznu Fionu stejně tradičně Cameron Diazová. Nováčkem v týmu je Justin Timberlake jako hlas mladého krále Artuše.

V září americké blogy přinesly první verzi plakátu, Dreamworks je ale záhy donutil ji z internetu stáhnout. Nyní se objevila první fotografie z chystaného filmu.

Podle Kristiny Maixnerové z distribuční společnosti Bontonfilm zobrazuje Fionu v čele princeznovského komanda. Spolu se Sněhurkou, Popelkou, Růženkou a Zlatovláskou chce zachránit království před zlým, byť jinak rozkošným princem Krasoněm.

Film by do amerických kin měl vstoupit v květnu příštího roku, 14. června pak do těch českých.

 

Právě se děje

Další zprávy