Britský producent Bonobo má za album Migration nominaci na Grammy. V květnu z něj zahraje v Praze

Kultura Kultura
22. 1. 2018 11:17
Britský hudebník, DJ a producent Simon Green, známý pod uměleckým jménem Bonobo, zahraje 22. května v pražském Foru Karlín. Jeho aktuální nahrávka Migration je nominovaná na Grammy v kategorii nejlepší elektronické album. Lístky na koncert stojí 850 korun.
Video: YouTube / KEXP

Hudebník a producent Simon Green alias Bonobo se českému publiku naposledy představil v roce 2013 na festivalu Colours of Ostrava. Do Prahy letos přijede s loňským albem Migration, na němž se vrací k ambientním prvkům.

Americký magazín Pitchfork v recenzi napsal, že deska představuje "impozantní posun od předchozí nahrávky The North Borders" a že se jedná o "posluchačsky nejpřístupnější desku", již ocení jak fanoušci elektroniky, tak posluchači popu. Časopis vyzdvihl také práci s elektronickým žánrem downtempo, Bonobo ho zde zručně posouvá.

Na albu, o němž Bonobo mluví jako o studii lidí a prostoru a které je inspirované událostmi z jeho osobního života, ve skladbě No Reason hostuje Nick Murphy. Toho české klubové publikum zná jako Cheta Fakera z doby, kdy vydal vynikající nahrávku Built on Glass. Také on se s ní představil na Colours of Ostrava, zahrál tu v roce 2014.

Simon Green pochází z britského venkova, odkud se později přestěhoval do Brightonu. Tam začal svou hudební a klubovou kariéru.

Jako Bonobo vystupuje od roku 2000, kdy vydal debut Animal Magic. Stal se jedním z průkopníků nové vlny žánru downtempo a elektroniky na přelomu tisíciletí. Od roku 2006, kdy zveřejnil desku Days to Come, často spolupracuje s různými vokalisty a zpěvačkami. Experimentuje také s hudbou jiných kontinentů, do své tvorby například zapracoval afrobeat nebo gamelan, což je orchestr bicích nástrojů tradiční indonéské hudby.

 

Právě se děje

Další zprávy