Benátský festival zahájí pokračování filmu Beetlejuice od Tima Burtona

Reuters Reuters
2. 7. 2024 13:45
Benátský festival zahájí pokračování filmu Beetlejuice od Tima Burtona

Pokračování filmu Beetlejuice, které po 36 letech opět režíroval Tim Burton, zahájí letošní ročník benátského festivalu. V úterý to oznámili pořadatelé. Podle agentury Reuters snímek nazvaný Beetlejuice Beetlejuice, v němž účinkují Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega, Monica Bellucci nebo Willem Dafoe, doprovodí delegace hollywoodských hvězd.

Pokračování komediálního hororu z roku 1988 o páru duchů, do jejichž obrovského domu se nastěhovali módní Newyorčané, bude uvedeno mimo soutěž. "Je nám ctí hostit světovou premiéru díla, které se vyznačuje překvapivou mírou představivosti a ubíhá v tak halucinačním rytmu," říká Alberto Barbera, ředitel festivalu.

Na něm mělo v minulosti světovou premiéru hned několik filmů, které následující rok obdržely Oscara. Loňský ročník představoval spíš výjimku, kvůli hollywoodské stávce herců a scenáristů museli pořadatelé improvizovat a nakonec pozbyli zahajovací film, jímž mělo být tenisové drama Rivalové s herečkou Zendayou.

Zbytek letošního programu organizátoři teprve zveřejní. Podle agentury Reuters se spekuluje o tom, že by v Benátkách mohl mít premiéru akční thriller Osamělí vlci, v němž účinkují Brad Pitt a George Clooney, nebo očekávaný superhrdinský Joker: Folie à Deux, kde hlavní role ztvární Joaquin Phoenix a Lady Gaga. Akce se uskuteční od 28. srpna do 7. září.

 

Právě se děje

Další zprávy