FOTO Smažák, kaťák, tatarák. Jídla, kterých se Češi nevzdají

Podívejte se na jídla, kterých se Češi nikdy nevzdají
Nakládaný hermelín – Nejlepší pochutina k pivu. Jen se musí správně odhadnout délka naložení.
Bramboráky – Bezmasý pokrm, který do české kuchyně patří. Kvalitní brambory a olej a vznikne vám delikatesa.
Utopenci – Stejně jako hermelín patří do každé správné pivnice.
Tlačenka – Tak ta musí být hlavně dobře okořeněná. Kterýkoliv cizinec, když mu dám tlačenku nebo sulc, je nadšený. Například Francouzi jsou z ní úplně unešení.
Foto: Thinkstock
Magazín Magazín
27. 5. 2014 7:28
Gastrogalerii nejznámějších jídel z českých a moravských restaurací a hospod komentuje známý šéfkuchař Jaroslav Sapík.

Fotogalerie – Věděli jste, že Francouzi jsou přímo nadšení z české tlačenky a že zapečený steak s broskví a sýrem importovali tuzemští kuchaři z kanadské kuchyně?

Podívejte se na komentovanou fotogalerii jídel teplé i studené kuchyně, kterých se čeští strávníci nikdy nevzdají a které v různých variacích najdete na jídelních lístcích českých a moravských restaurčních zařízení. Pokrmy okomentoval šéfkuchař Jaroslav Sapík, který vařil například na Pražském hradě pro prezidenty i Jana Pavla II.

 

Právě se děje

Další zprávy